Ремонт під’їздів у Хмельницькому: що роблять і коли прийдуть до вас

Ремонт під’їздів у Хмельницькому: що роблять і коли прийдуть до вас
На Гагаріна 32/1 побілкою стін займаються дві жінки.
  • До кінця року 253 під’їзди в багатоповерхівках міста відремонтують.

  • Комунальники штукатурять і білять стіни, фарбують перила і змінюють старі лампи на LED.

  • За які адреси візьмуться у листопаді і як посприяти ремонту вашого під’їзду, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Ремонтувати під’їзд мають раз у п’ять років. Штукатурять, фарбують і змінюють освітлення за рахунок квартплати і міського бюджету. Де працюватимуть в листопаді і як включити свій під’їзд в графік ремонтів на наступний рік, читайте далі.

Що зробили цього року

Графік ремонту під’їздів з адресами складається комунальниками наприкінці кожного року на наступний. На 2017-ий запланували оновити 253. Станом на 9 листопада відремонтували 169 під’їздів. В графік поки не вкладаються.

- Цього року запланували зробити більше, ніж раніше. І виконали ремонтів більше, ніж в попередні роки. Але в графік не вкладаємося. Основна причина – немає кому працювати. Люди звільняються, - каже начальник житлового відділу управління ЖКГ Хмельницької міськради Ганна Рихліцька.

Відео дня
Відремонтований під'їзд на Тернопільській 34/1.

У під’їздах в першу чергу штукатурять потріскані стіни. Після цього їх білять і фарбують. Також працівники ЖЕКу можуть замінити поламані перила. Якщо потрібно, ремонтують та фарбують вхідні двері та накриття над ними. Обов’язково в під’їзді старі світильники замінюють на більш економні LED. Роблять це в рамках “Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації багатоквартирних житлових будинків м. Хмельницького на 2016–2020 роки”. На її реалізацію цьогоріч виділили 1,5 мільйона гривень з бюджету міста.

Пишіть заяву і йдіть в ЖЕК

Раз на п’ять років під’їзд мають відремонтувати відповідно до правил обслуговування житлових будинків. Раніше це можуть зробити в разі надзвичайної ситуації – затоплення або пожежа. Та якщо ви вважаєте, що ваш під’їзд потрібно відремонтувати і комунальники ніяк до нього не доберуться – йдіть в ЖЕК.

Спочатку потрібно підготувати заяву на ім’я начальника ЖЕКу. Вона може бути від одного мешканця або колективна. У ній потрібно попросити комунальників обстежити ваш під’їзд і оцінити його стан. Це мають зробити протягом місяця і скласти акт із результатами огляду допоміжних приміщень та приміщень загального користування. На його основі буде прийматися рішення про те, чи варто ремонтувати під’їзд.

Якщо вирішать, що під’їзд потребує ремонту, чекайте бригаду. Усі роботи мають виконуватися за рахунок квартирної плати. Як каже Ганна Рихлицька, з мешканців додаткових коштів не збирають.

В листопаді запланували підмарафетити 15 під’їздів. Із адресами робіт можна ознайомитися на карті.

Як ремонтують на Гагаріна

На Гагаріна 32/1 вже замінили освітлення.

Однією з адрес, де зараз працює бригада, є будинок на 31/1 на вулиці Гагаріна. В першому під’їзді уже встановили нове освітлення. Світильник обладнаний датчиком руху. Також тут підштукатурили стіни. На черзі - побілка, фарбування.

В під'їзді тривають роботи. Тому сходи поки брудні.
Роботи в будинку тільки розпочалися. Після 1-ого під'їзду візьмуться за наступні.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Василь Васильович

    А ще от така боротьба за екологію...
  • Василь Васильович

    Так, правда, що на Пр. Миру, 92 така картина у під"Їзді....

    Намордник для пса reply Василь Васильович

    Така картина на яку заслуговують мешканці. Отримали квартири на халяву під час приватизації більшість і хочуть щоб за 5 грн. плати їм золотом все кругом покрили. Вкладайте достатньо коштів у своє житло і прилеглі території і буде красиво як в омріяній вами Європі і т.д.
  • IGOR

    "Ремонтувати під’їзд мають раз у п’ять років. Штукатурять, фарбують і змінюють освітлення за рахунок квартплати і міського бюджету"

    Всю жизнь это делалось за счёт жильцов, путём "сбора денег" и разумеется далеко не каждые 5 лет..... Так что может они у себя дома это делают, но точно не в подъездах!
  • mister fix

    Сіма, якщо ти такий розумний, то ДАВАЙ міняй лампочки у під"їздах, Ми жителі тобі заплатимо. Але якщо ті лампочки перестануть світити через 1- 2 роки, а то і раніше (залежить від перепадів напруги в мережі), то ПРИЙДИ і ЗАМІНИ по гарантії, безкоштовнно... Ми будемо вдячні... ДАВАЙ....

    Сіма reply mister fix

    А ти спробуй самостійно це все зробити. Самостійність тобі сподобається, повір. Звикли що за вас всі все вирішують і навіть лампочки вкручують, а якщо ще й на халяву то аж напиваєтесь на радощах. На ЛЕД-лампочки гарантія виробника 2-3 роки, протягом цього сроку здійснюється заміна лампочок які вийшли з ладу. Вот чому ти і тобі подібні починаєте скиглити так одразу. А тому що нічим не цікавитесь, нікому і нічому не вірите, звикли, що всі за вас усе вирішують і  до халяви звикли. А ця лампочка всього на всього 30-60 грн. коштує, буде світити (вона або замінена на іншу) 2-3 роки. Але ви ж за копійку у церкві перднете настількі жадні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up