Резонансна ДТП з освітянами: “справа Миколаїва” наближається до фіналу

Резонансна ДТП з освітянами: “справа Миколаїва” наближається до фіналу
  • Сторони визначилися з датою судових дебатів. 
  • Перед цим по справі мають опитати ще одного свідка. 
  • Чому його покази так важливі?

В ніч на 30 травня близько 23:50 по Вінницькому шосе, на в‘їзді до міста Хмельницького, сталася смертельна аварія. Легковий “Nissan Leaf” врізався в вантажівку “КамАЗ”. В салоні легковика перебувало четверо дорослих і троє дітей. За кермом службового “Nissan Leaf” був 38-річний директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв. А в салоні - завідуюча садочку № 53 Наталія Докторук, методистка Департаменту Антоніна Манзюк і її чоловік Олександр Манзюк. 33-річна Наталія і 32-річний Олександр загинули. Троє дітей і одна жінка потрапили до лікарні.  

Наступного дня міський голова Хмельницького Олександр Симчишин на спеціально організованому брифінгу розповів про стосунки між Миколаївим і Докторук. Також сказав, що звільнить директора департаменту освіти і науки. Відповідне розпорядження було підписане через день після ДТП - 30 травня.

Майже півтора роки з моменту страшної аварії, десятки судових засідань, допити свідків та цивільні позови на мільйони. Здавалося б до фіналу далеко. Але сьогодні, 5 листопада, “справа Миколаїва” стала на крок ближчою до оголошення вироку. Сторони дійшли згоди і призначили дату судових дебатів. Відбудуться вони вже в Новому 2020 році. А саме, 24 січня. 

Відео дня

Однак перед цим потерпілі та підсудний ще раз зустрінуться у суді. Зберуться вони для того, щоб допитати свідка. Ним стане водій департаменту Георгій Грицина. Саме його присутності вже кілька засідань поспіль вимагає представник родини Манзюк, адвокат Володимир Прядун. До цього суд відхиляв клопотання адвоката, але сьогодні його підтримав захист та представник Моторного (транспортного) страхового бюро.  

Причиною стали дії міської ради, яка за словами адвоката Прядуна, “всіляко намагається перекласти з себе відповідальність, не хоче платити та навіть підробляє документи”. 

 “Заминка” за цивільними позовами

Кримінальна справа проти Миколаєва просувається набагато швидше ніж цивільна. Потерпілі та свідки дали письмові покази. Викликати в суд їх не будуть, він відбувається за спрощеною процедурою. Всі докази давно зібрані та представлені на розгляд. “Заминка” за цивільними позовами. Де рахунок йде на мільйони. 

Сьогодні один із них намагалися розглянути в суді. А саме заслухали Андрія Говорецького, представника родини Мельник (батьків загиблої Наталії Докторук). Він зачитав позовні вимоги до мототранспортного бюро, Миколаїва та міської ради. 

Автомобіль не був застрахований.  Через це, згідно законодавчих норм, відповідальність лягає на мототранспортне страхове бюро. З нього потерпілі планують стягнути грошові кошти на відшкодування вартості пам’ятника, який батьки поставили загиблій Наталії Докторук. Також кошти  за втрату годувальника та моральну компенсацію.

“Миколаїв може заплатити двічі”

Також в даному цивільному позові родина Мельник просить стягнути моральну компенсацію і з Романа Миколаїва та міської ради. Заявлена сума сягає 477 тисяч гривень кожному. 

Позов родини Мельник спричинив у суді справжні дебати. Адже, якщо буде доведено, що Роман Миколаїв самовільно взяв авто в позаробочий час, вимоги до мототранспортного бюро ляжуть на нього. Тобто підсудному доведеться відшкодовувати 1, 164 304 гривень лише за одним позовом. За словами представника транспортного бюро, це “нечесно” по відношенню до Миколаїва. 

"Крапку мають поставити покази свідка"

Олександр Поліщук (адвокат Миколаїва) уточнив, чи не бажає родина Мельник переглянути свій позов та зменшити заявлену суму. Адже, за його словами, Роман Миколаїв вже добровільно відшкодував Василю та Раїсі Мельник по 76 530 гривень моральної шкоди. На що представник потерпілих зазначив, що в даному провадженні вони цього зробити не можуть. 

Дебати точилися півгодини. Поки представник потерпілих Манзюк не заявив, що розглядати позови не можна поки не буде встановлено на яких підставах екс-директор департаменту освіти і науки керував автомобілем "Nissan Leaf". А в цьому допомогти може водій авто - свідок Георгій Грицина. Щоб допитати його суд перенесли на 18 грудня. 

Нагадаємо, що на попередньому засіданні прокурор повідомила про документи, які надійшли на на запит слідчого від міської ради. Сторони відразу запідозрили в них підробку. Адже відповідь надійшла з додатками на 6 аркушах. Однак у матеріалах справи їх було більше. До того ж з’явився дорожній лист. В ньому було зазначено, що 29 травня 2018 року о 7:00 автомобіль "Nissan Leaf" забрав із гаража водій та о 18.20 повернув його на місце, що не відповідає дійсності. Адже в цей час Миколаїв саме повертався із заміського табору “Чайка” та заїхав на день народження доньки Наталії Докторук. Про це детальніше ви можете прочитати в матеріалі Резонансна ДТП з освітянами: у суді почали досліджувати докази по “справі Миколаїва”.

Читайте також: 

Резонансна ДТП з освітянами: у “справі Миколаїва” новий прокурор

Роман Миколаїв повністю визнав вину у резонансній ДТП з освітянами

“Ти відхрестився від неї після ДТП”: що розповіла сестра загиблої Наталії Докторук по "справі Миколаїва"

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Elena Terletska

    Дякую за Ваші статті, за вичерпне, логічне та зрозуміле викладання матеріалу. Не помиляється той, хто нічого не робить! Головне, щоб в іншої людини було бажання зрозуміти! Удачі Вам і творчих успіхів!
  • Ігор

    Крапику (???) мають поставити покази свідка

    Галина Білецька reply Ігор

    Помилку виправили. Дякуємо, що уважно читайте наш сайт!

    Ігор reply Ігор

    Помилку виправили, тепер треба видалити і відповідний коментар. А взагалі то треба хоч раз вичитати текст, який публікуєте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up