СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілів Хмельницького: деталі

СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілів Хмельницького: деталі

Правоохоронці розпочали розслідування одразу за двома статтями. 

В останній день грудня російські крилаті ракети вдарили по Хмельницькому. Вони влучили по військовому об'єкту та АЗС. Уламками пошкодило багатоповерхівки, складські приміщення, магазини, дитячий садочок та автомобілі. Постраждали 8 людей. Четверо з них досі знаходяться в лікарні, в стані середньої важкості. Одна з постраждалих — 22-річна Оксана Музиказагинула від обстрілу. 

Сьогодні, 2 січня, слідчі управління Служби Безпеки України у Хмельницькій області розпочали розслідування чергового воєнного злочину росіян. 

Слідство ведеться одразу за двома статтями Кримінального кодексу України:

Відео дня

В Управління СБУ повідомляють, що нині вони досліджують усі обставини та здійснюють комплекс слідчих та процесуальних дій. А також збирають доказову базу, аби кожен винний за це звірство поніс заслужене покарання.

Додамо, що в мікрорайоні Дубове повилітали сотні шибок і дверей в житлових будинках. Лише в одній із новобудов 45 пошкоджених квартир та зірвані ворота 30 гаражів. В автівках, які стояли поруч, вибуховою хвилею попіднімало дахи. Осколки ракети були в квартирах й у стінах будинку. Віконні рами вдавило всередину квартир. Збитки – великі й серйозні. Також вибухи пошкодили лінію електромереж, місткість з газом.

Нагадаємо, від жовтня це була вже 11-та масована ракетна атака окупантів. Цього разу влучили по 5 містах. Крім Хмельницького, ворог вдарив по Києву, Запоріжжю, Миколаєву та Краматорську. Ціллю окупантів стала критична та цивільна інфраструктура.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up