Скільки знадобиться грошей, щоб стати кандидатом на посаду мера Хмельницького

Скільки знадобиться грошей, щоб стати кандидатом на посаду мера Хмельницького
Центральна виборча комісія визначила розмір грошової застави на місцевих виборах, призначених на 25 жовтня. Відповідно до постанови, розмір грошової застави для кандидата на посаду міського голови Хмельницького становить 9 946 гривень.

Центральна виборча комісія визначила розмір грошової застави для кандидатів у депутати місцевих рад та кандидатів на посаду міського голови на чергових місцевих виборах. Відповідну постанову ЦВК прийняла 10 серпня.  Сума застави залежить від кількості населення населеного пункту.

Найбільшу на Хмельниччині суму застави визначено для кандидатів у мери Хмельницького - 9 946 гривень та Кам’янця-Подільського - 3 553 гривень.  Найменша сума застави для охочих стати головою Деражні – 393 гривні.

Примітка: у першій колонці – кількість виборців станом на 1 липня 2015 року. Друга колонка – розмір грошової застави.  

Відео дня

Щоб ЦВК зареєструвала список партії на виборах до Хмельницької обласної ради знадобиться внести заставу 50 116 гривень, до Хмельницької міської - 9 946 гривень.  

Нагадаємо, що згідно із законом «Про місцеві вибори» грошова застава вноситься на спеціальний рахунок територіальної виборчої комісії місцевою організацією партії, яка висунула виборчий список кандидатів у депутати в багатомандатному виборчому окрузі, кандидата на посаду міського голови, а також особою, яка висувається кандидатом на посаду міського голови шляхом само висування. Грошова застава є пропорційною до кількості виборців відповідних області, району, міста та визначається:

1) для кандидата на посаду міського голови - з розрахунку 4 розміри місячної мінімальної заробітної плати на кожні 100 тисяч виборців відповідного одномандатного виборчого округу;

2) для виборчого списку кандидатів у депутати обласної, районної чи міської, висунутого у багатомандатному виборчому окрузі, - з розрахунку 4 розміри місячної мінімальної заробітної плати на кожні 100 тисяч виборців відповідного багатомандатного виборчого округу.

Коментарі (18)
  • Анонім

    Згідно із новим законодавством за кого б народ не рпоголосував осаточне слово за партією або за тим чи ця партія взгалі пройшла...

    Так, шо на цих виборах виграє той, хто більше заплатив

    Anonymous reply Анонім

    Те, що місця у списках на виборах до будь-якої з рад, коштує грошей і не малих — ні для кого не новина. Тепер за тепленьке місце народного обранця потенційні кандидати платитимуть ще й державі. Таке рішення днями прийняла Центральна виборча комісія.



    Центральна виборча комісія 10 серпня опублікувала постанову, в якій визначила якою буде грошова застава за кандидатство у депутати місцевих рад та на мери.

    Політологи вже встигли розкритикувати таке рішення. Мовляв, у такий спосіб законодавці знову не дають можливості простим громадянам балотуватися у депутати всіх рівнів.

    Суми, які мають сплатити потенційні обранці, різняться для кожного органу місцевого самоврядування. Так, якщо за бажання стати мером хмельницького  ви маєте сплатити державі 9 тисяч 446 гривень, то крісло міського голови Вінниці коштуватиме вам на 2 тис. 503 гривні дорожче — 13 709 грн.

    Такі ж самі суми фігурують у постанові для списків політичних партій. Єдине — чи буде за це сплачувати сам кандидат, чи заставу вноситиме політична сила — невідомо. За логікою, стверджують політологи, заставу за список має вносити політична сила. Адже за новим законодавством кандидат від партії особа другорядна і увага прикута більше до політсили.

    Якщо ж ви маєте намір висуватися до хмельницької  обласної ради —   партії, що вас висуває доведеться викласти 47 тисяч 930 гривень. Для порівняння, на Волині ви трохи заощадите. Там до обласної ради можна потрапити за 37 тисяч 664 гривні. Звичайно ж, при умові якщо за вас проголосує достатня кількість виборців.

    Найдешевше коштує балотуватися до хмельницької  районної ради. Всього трохи більше, ніж 2 мінімальні зарплати — 2 тисячі  гривень. За ці гроші можна оплатити два списки депутатів у Кіровоградській районній раді. Там задоволення балотуватися коштує 1 тисячу 394 гривні.

    Найдешевший міський голова області — у Чуднові. Там можна стати головою за 240 гривень. А якщо для вас це задорого — ласкаво просимо на Львівщину. Там у одному з районів можна стати міським головою всього за 36 гривень.
  • Анонім

    Що б там хто не казав, а Чернілевський відкриття цього року. Місто живе. Я був в шоці коли Мельник пішв у ВР, але Мельнику респект, лишив наступника такого як треба. Мельник молодець все продумав, не лишив місто на призволяще.

    Анонім reply Анонім

    де ж він його залишить. В нього тут бізнес...

    Anonymous reply Анонім

    в тролейбусах встановлено і систему Wi-Fi, і зовнішнє озвучення і відеореєстратори  у салоні



    місто можна побачити зо всіх сторін по відіокамерах, які іще доставлять HTTP://GLAZOK.KM.UA/RU/CAMERA/OZERNAJAAGORA



    про те , де на даний час перебуває транспорт можна дізнатися , можна дізнатися на сервісі «EasyWay». Як у львові чи у европі.



    усі реконструкції в місті, новобудови, котеджні містечка, плани і як будуються протягом року, будівля аквапарку та багото іншого показано тут

    Anonymous reply Анонім

    Хмельничани з його приходом навіть створили сайт , де зафіксіровано місяць в місяць, день в день як місто розвивається, всі оновлення, всі нововедення в хмельницькому з приходом чернилевського , усе що заплановано, планується, і зроблено - він від слів далеко невідходить



    хмельницький, розвиток міста https://vk.com/club15613148

  • Анонім

    проти союзу Луки і Кол-Коль може стати тільки Симчишин. поки по рейтингах він програє, але все залежить він  нас.
  • Ксенія

    А КОЛИ ЛУКАШУК  БУДЕ  ВІДПОВІДАТИ    ЗА  НАХАБНИЙ  ТА  ІДІОТСЬКИЙ  ПІДКУП  ВИБОРЦІВ  ? ЧИ ЗАКОН  ЙОГО  МИНАЄ ?  А  ЖІНОЧОК  ВЗАГАЛІ  СУПЕРОВО  ЗВОЗИВ  ДО  КИЄВА  НА СВ. ВОЛОДИМИРА.....МООООЛООООДЕЦЬ !!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up