Смерть 4-річного Дані й 9-річного Максима: батьки подали позов до суду

Смерть 4-річного Дані й 9-річного Максима: батьки подали позов до суду
  • Минулого тижня все місто сколихнула новина про смерть двох дітей.
  • В центрі подій - багатоповерхівка на Кам’янецькій, в якій напередодні трагедії стався витік газу.
  • Батьки 4-річного Дані та 9-річного Максима звинувачують у всьому газовиків і медиків.
  • Сім’я Коваль подала позов до суду.

Всього за кілька днів у сім’ї Коваль померли двоє дітей. Смерть 4-річного Дані й 9-річного Максима поставила “на вуха” все місто. Адже ця історія почалася із витоку газу в багатоповерхівці на Кам’янецькій, 64, неподалік філармонії. Тоді мешканці однієї з квартир викликали аварійну службу “104”. За словами жителів, газовики не виконали необхідних робіт. 

Вже наступного дня в сусідній квартирі помер 4-річний Даня. А згодом - госпіталізували його брата, 9-річного Максима і їхню маму Наталію. За життя дитини медики боролися дві доби, та врятувати хлопчика не вдалося. Деталі цієї історії ми повідомляли вам раніше. 

Батьки дітей, які померли, звинувачують у всьому газовиків і медиків. Кажуть, вони не виконали своїх обов’язків. Одні - не усунули проблему, а інші - не госпіталізували малих, коли ті ще були живі. Те саме говорять і мешканці будинку. 

Відео дня

Що кажуть медики, газовики і комунальники

Коментувати подію медики відмовилися. Мовляв, триває слідство, що і має з’ясувати винуватців смерті дітей. Про це повідомили в обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Газовики усю відповідальність за те, що сталося, із себе зняли. Кажуть, їхньої провини немає. Адже технічне обслуговування цього будинку має проводити управляюча компанія або ОСББ. Це працівники газової служби повідомили на брифінгу для журналістів. 

Аби почути роз’яснення даної ситуації, ми звернулися до начальника управління ЖКГ Хмельницької міської ради Василя Новачка. Він каже, що ані управляючі компанії, ані ОСББ не обслуговують внутрішньобудинкові мережі. Мовляв, до їхніх обов’язків входить проводити перевірку вентиляційних каналів. Каже, що це було здійснено напередодні трагедії в цьому будинку. 

“Ми боїмося, у нас всіх діти маленькі”

4-річного Даню і 9-річного Максима поховали у середу, 28 жовтня. Як повідомляє Суспільне, попрощатися з дітьми прийшли сотні хмельничан. Відбулося все в дворі їхнього будинку. 

Від смерті двох братів уже минув тиждень. Мешканці розповідають, що газ в їхньому під’їзді нині перекритий. Допоки винних у трагедії шукають, жителі багатоповерхівки продовжують боятися за своє життя. 

Так, пані Олена звинувачує у всьому працівників газової служби. Жінка каже, що вони перекладають відповідальність на інших. 

“Подали позов минулого тижня”

Покарати винних у трагедії хочуть батьки загиблих хлопчиків. Раніше батько дітей Вадим Коваль залишав низку дописів на своїй сторінці у Facebook, в яких звинувачував лікарів і газовиків. Сьогодні чоловік розповів журналісту vsim.ua, що їхня сім’я вже звернулася до суду. У рамках розслідування має відбутися кілька перевірок. 

У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Триває слідство. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Наталія Матвіюк

    Велике горе.Дай Боже батькам це пережити .
  • Iryna Iryna

    Відповідальність не тільки на газовій службі і швидкій, але й на батьках!!!
    Коли рве вся сім‘я значить щось не так!!! Якщо мама не може допомогти дітям, то всім пора в лікарню!!!!
    Коли вже батьки зрозуміють що діти це шалена відповідальність!!!
  • Lida Spylchak

    😥😥😥
  • Галина Деревянко

    ++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up