“Справа Кривака”. Свідки кажуть, що секретар міськради тікав від поліції

“Справа Кривака”. Свідки кажуть, що секретар міськради тікав від поліції
Фото з архіву vsim.ua
  • Секретар Хмельницької міськради вже втретє не з'явився на засідання по 130-ій.
  • В суді допитали свідків - поліцейського, який оформляв Михайла Кривака за водіння у нетверезому стані і двох понятих.
  • Свідки пояснили, що чиновник не хотів дути в Драгер і навіть хотів втекти. 

Ще 16 січня цього року патрульна поліція на Майборського зупинила «ЗАЗ Sens». Автомобіль знаходиться на балансі комунального підприємства по організації роботи міського пасажирського транспорту. За кермом службового авто був секретар Хмельницької міськради Михайло Кривак. Патрульні помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Оформили за частиною 1 статті 130 КУпАП. Журналістам чиновник зізнався, що випив декілька келихів вина. Та зазначив, що п’яним, на його думку, не був. Справу направили до суду. Якщо чиновника визнають винним, то він сплатить 10 200 гривень штрафу і його позбавлять права керувати транспортними засобами на один рік.

Перше засідання по справі Михайла Кривака мало відбутися ще 1 лютого. Тоді обвинувачений не явився на засідання і його перенесли на 19 лютого. У той день чиновник знову не прийшов до суду. Адвокат сказав, що він на лікарняному і попросив дати йому час на ознайомлення з матеріалами. Наступне засідання відбулось 26 лютого. Михайла Кривака і цього разу не було. Адвокат ж наголосив на невідповідності у протоколі про адміністративне правопорушення. Також суддя вирішив, що час опитати свідків і засідання назначили на сьогодні, 1 березня.

Адвокат Михайла Кривака приніс довідку про те, що його підзахисний знову хворіє. Сказав, що той лежить на стаціонарі і обіцяв з’явитись на наступне засідання. Суддя по черзі запрошував до зали суду свідків - патрульного, який оформляв Кривака за 130-ою і двох понятих.

Відео дня

“Їхав з вимкненими фарами”

Першим заслухали інспектора роти № 2 управління патрульної поліції Віталія Стельмаха. Саме він разом з напарниками зупинив автомобіль, за кермом якого був Михайло Кривак. Він пояснив, що чоловік їхав з вимкненими фарами. Через це його і помітили патрульні.

- Водій пред’явив лише поліс страхування і свідоцтво про реєстрацію, а посвідчення водія при собі не мав. Ми перевірили його, що він має право керувати. При спілкуванні помітили різкий запах алкоголю, почервоніння обличчя і очей. При двох свідках він відмовився проходити тест на Драгері, а погодився у медичному закладі. Тому ми викликали ще один екіпа, який залишився на місці, а ми поїхали з водієм на Ватутіна у наркодиспансер. Там він пройшов тест і показало десь 0,54 проміле, що більше, аніж допустима норма, тому ми склали на нього постанову за частиною 1 статті 130-ої, - розповів про нічну зупинку чиновника Віталій Стельмах.

Фото: ВО "Автомайдан" Хмельницький осередок

Адвокат Кривака запитав патрульного, чому протокол про адмінправопорушення був складений не у присутності свідків. На це Віталій Стельмах сказав, що пояснення у понятих відібрали. Вони засвідчили, що чиновник не захотів проходити тест на стан сп’яніння. Але потім таки погодився і його завезли у медзаклад, а вже після цього оформити протокол.

Фото: ВО "Автомайдан" Хмельницький осередок

“Поводився агресивно і спробував втекти”

Наступними свідчили поняті Богдан Кісілюк та Сергій Білоус. Саме їхню машину зупинили патрульні для того, щоб при них засвідчити згоду або відмову проходити тест на стан алкогольного сп’яніння. Обидва понятих повідомили суд про те, що Михайло Кривак намагався втекти з місця події.

- Візуально визначити, чи він був п’яний, я не можу. Але поводився неадекватно, був агресивним і намагався втекти. Коли нас зупинили і ми підходили до машини патрульних, то він по тротуару йшов вниз, патрульні його гукали, а він навіть не обертався. Тоді його догнали, - каже понятий Сергій Білоус.

- Чоловік був обурений, хамив поліції. Щоб дуже був п’яний і падав, то такого не було. То треба ближче підійти, щоб запах почути. Казав, що не буде користуватись Драгером, бо не знає, де поліція його взяла, - розповідає Богдан Кісілюк. 

Наступне засідання по справі Михайла Кривака призначили на 19 березня. Адвокат чиновника пообіцяв, що на нього прийде його підзахисний. Там заслухають його показання, а також подивляться відео із затримання. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Костянтин

    Олександре Сергійовичу, шановний наш мере, скажіть будь-ласка, а чим Ви і Ваші зами, секретарі, сьогодні відрізняються від тих, кого Ви так палко скидали, люстрували? А хочете я Вам розповім, НІЧИМ! Нові обличчя з тими самими показниками проміле. А саме образливе, що за весь час Вашої роботи жодного, наголошую ЖОДНОГО Вашого, особистого втілення, все чим Ви так пишаєтесь, все починалось... не Вами. Навкруги тільки популізм і ганьба, ганьба за те, що в наше місто стидно запросити друзів з інших міст, нам елементарно немає чого їм показати, похизуватися! Але ні, є, показниками драгера.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up