Стіну СІЗО на Кам’янецькій почистили від реклами. Якою ви б хотіли її бачити?

Стіну СІЗО на Кам’янецькій почистили від реклами. Якою ви б хотіли її бачити?
  • Стіна містить у собі в’язничний мур XIX століття.

  • Зараз з неї прибрали всі банери, які розміщували тут роками.

  • Запитали у влади, що ще можуть з нею зробити.

Хмельницький слідчий ізолятор, а саме один з його корпусів, належить до найстаріших споруд Хмельницького, збудованих ще у XIX столітті. До того ж періоду належать стіна та брама СІЗО з боку вулиці Кам’янецької. Протягом останніх років хмельничани споглядали її завішеною численними рекламними банерами площею по кілька квадратних метрів.

Тепер же всю рекламу зі стіни СІЗО прибрали. Це ви можете побачити на фото в цьому матеріалі. Про демонтаж банерів також повідомив заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук на своїй сторінці у Facebook. Він зазначив, що стіна СІЗО виглядає не ідеально, і надалі думатимуть над тим, як її покращити.

На зображенні може бути: 3 людини, вулиця та текст
Зображення з публікації Миколи Ваврищука

Журналісту vsim.ua Микола Ваврищук розповів, що міська влада домовилася з керівництвом установи, аби стіну привели до ладу. Першим етапом є прибирання реклами, що й було зроблено. Другим етапом є надання привабливого вигляду. Перш за все йдеться про чистку стіни. Зараз вона брудна, а місцями є залишки розклеєних колись оголошень. Що робитимуть після цього, ще не вирішили. Серед варіантів, які розглядають — штукатурення, утеплення чи нанесення муралу. Всі роботи виконуватиме СІЗО власним коштом.

Відео дня

— Вони мають намір самостійно привести в нормальний вигляд. Різні ідеї були стосовно і муралів, і так далі. Але поки що основна ідея — просто привести її до ладу, щоб вона не мала такого радянського вигляду, забарвлення і фактично просто аби вона була такою, яка вона є, тільки поштукатуреною і з сучаснішим виглядом. Можливо, навіть вона буде просто поштукатурена і утеплена, щоб навіть тієї плитки не було, то ми будемо окремо з ними спілкуватися, — розповів Микола Ваврищук.

Публікація чиновника викликала жваве обговорення. Більшість коментаторів схвалюють новий вигляд стіни, дехто закликає продовжити боротьбу з рекламою. Олег Олексієнко запропонував намалювати на стіні мурали. Також зазначив, що СІЗО взагалі варто було б винести з центру міста. На це Микола Ваврищук відповів, що міськрада кілька разів зверталася до Міністерства юстиції з таким проханням. За словами чиновника, розуміння в міністерстві є, але «місця іншого немає».

Ще один коментатор, Дмитро Казанцев, згадав, що під плиткою є автентична цегла та аркові скріплення. Тому, на його думку, варто було б зняти плитку. На це Микола Ваврищук відповів, що це «цікава ідея».

А як ви вважаєте, що варто було б зробити зі стіною СІЗО? Пишіть свої думки у коментарях.

До слова, рекламу також прибрали з будинка навпроти стіни СІЗО — Кам’янецької, 48. Він також відомий як «будинок художників». Така назва пов’язана з тим, що звели його саме для людей цієї професії. Спершу квартири займали тільки другий та третій поверхи будівлі, тоді як на першому був виставковий зал, а на четвертому — творчі майстерні. Більше про цей будинок можна дізнатися з матеріалу.

Кам'янецька, 48 — «будинок художників»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (139)
  • Дмитро Єлізарів

    Не бачити.
  • Анжелика Храбуст

    Центр міста!!! Зробіть щось гарне, сучасне, зручне!!!!
  • Yuriy Major

    Надпис " місце для тих, хто палітікай нє інтєрєсуєЦа"...
  • Ирина Домбровская

    Взагалі забрати цю споруду з центру,влаштувати там парк чи артзону для відпочинку...а то як бельмо на оці це сізо...

keyboard_arrow_up