У «The New York Times» написали про секс-скандал у військовій частині на Хмельниччині

У «The New York Times» написали про секс-скандал у військовій частині на Хмельниччині
Фото з публікації у «The New York Times»
  • На сторінках найстарішої американської газети з’явилася стаття про сексуальні домагання в українській армії.
  • Героїнею публікації стала лейтенантка Валерія Сікал, яка публічно розповіла про кулуарні подробиці побуту української жінки в армії.

Про секс-скандал у військовій частині на Хмельниччині тепер знає весь світ. На сторінках найстарішої газети Сполучених Штатів Америки «The New York Times» у неділю, 19 травня, вийшла стаття про українську жінку-військову, яка бореться проти сексуального насилля.

На головному фото дівчина про яку ми писали не один раз. Це 24-річна лейтенантка Валерія Сікал, яка на весь світ не побоялася заявити про знущання, приниження та сексуальні домагання в українській армії. Її історія бере початок із військової частини A1358 в Цвітосі на Хмельниччині. Туди дівчину направили на службу після одеської військової академії і там вона служила на посаді інженера відділення технічного контролю. Вже з перших днів служби дівчина відчула підвищений інтерес до своєї персони з боку свого командира Віктора Іваніва.

За словами дівчини, полковник неодноразово чіплявся до неї, натякав на інтим та викликав до готелю. За відмову обіцяв показати “всі прелєсті служби”. Терпіння дівчини вистачило на один рік. Далі вона повідомила правоохоронні органи про домагання. Спочатку історію Валерії Сікал підхопило не одне всеукраїнське видання, а тепер свою хвилину “слави” Віктор Іванів отримав і в Америці.  

Відео дня

Свій матеріал на сторінках американської газети розмістила столична журналістка Юлія Мендель, яка пише для іноземних англомовних видань. У статті йдеться про те, що Валерія Сікал перша жінка-військова в Україні, яка відкрито заявила про домагання в армії.

На сторінці журналістки у Facebook під дописом із даним матеріалом читачі не переставали захоплюватися сміливістю дівчини та наголошували на важливості даного питання в важкий для країни час.

«Найпатріотичніше навіть під час війни - казати правду. Особливо під час війни».

«Історія Сікал вже давно відома. І в цій історії, єдиний хто сміливий - це сама Валерія. І лише вона в цій історії гідна поваги за сміливість, рішучість та стійкість»

За день до публікації в «The New York Times» стало відомо, що полковника Віктора Іваніва звільнили зі служби. Про це, 18 травня, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова вінницької ГО “Ревізія влади” Віталій Павловський.

“Ну що.. Іванів В.І..

Будемо рахувати ми тебе списали..”

Такими словами розпочав своє повідомлення громадський активіст. Він подякував усім, хто підтримував Валерю Сікал та повідомив, що полковнику дали 10 днів на те, щоб скласти свої повноваження і передати справи наступнику.

Нагадаємо, що в ході даної справи Валерію Сікал оштрафували на 2465 гривень за самовільне залишення військової частини, а проти полковника Віктора Іваніва відкрили кримінальне провадження за статтею 154 Кримінального кодексу України "Примушування до вступу в статевий зв’язок". В самій військовій частині A1358 в Цвітосі провели не одну службову перевірку.

Читайте також:

Полковник із Хмельниччини прокоментував секс-скандал за його участі

Секс-скандал у військовій частині: звинувачений в домаганні полковник з Хмельницького вимагає компенсації

Секс-скандал із хмельницьким військовим: лейтенантку, яку нібито домагався командир, оштрафували

Жертв "ловеласа" більше: нові деталі секс-скандалу у військовій частині на Хмельниччині

Секс-скандал із військовим: стало відомо про нові “причуди” полковника з Хмельницького

"Наказував обслуговувати його і богатирів". Полковник з Хмельниччини потрапив у секс-скандал

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up