ТОП-7 рецептів салатів, які прикрасять великодній стіл

ТОП-7 рецептів салатів, які прикрасять великодній стіл
  • Зовсім скоро усі зберуться за гарним великоднім столом.
  • Справжні господині починають готуватись і кулінарити заздалегідь.
  • Пропонуємо рецепти смачних весняних салатів, які прикрасять ваш святковий стіл.

Пропонуємо кілька рецептів легких салатів, які можуть стати чудовим доповненням до до страв з м'яса.

Ніжний салат з редисом


 

Відео дня

Інгредієнти: 400 г редиски, один огірок, одне яйце, пучок кропу, 100 г сметани, сіль, чорний перець за смаком. 
Спосіб приготування:
Зварити яйце, охолодити і порізати не дуже дрібно. Редиску та огірок нарізати тоненькими кільцями. Подрібнити кріп. Змішати зелень з яйцем. Сметану посолити, поперчити, додати до салату. 

Салат з копченою скумбрією

Інгредієнти: одне філе скумбрії гарячого копчення, пучок руколи (можна замінити на листя салату чи шпинату), один огірок, червона цибуля, оливкова олія - 1 столова ложка, яблуневий оцет - 1 чайна ложка, гірчиця у зернах. 

Спосіб приготування: розділити скумбрію на філе. Нарізати цибулю кільцями. Очистити від шкірки і нарізати огірок. Приготувати заправку з оливкової олії, гірчиці і яблуневого оцту. Змішати салат, заправити і посолити. Викласти зелень із заправкою, на цей шар покласти філе скумбрії.

Салат "Буряк по-корейськи"

Інгредієнти: 700 г буряку, 3 зубці часнику, 100 мл олії, 5 столових ложок оцту, півложки меленої паприки, півложки коріандру, сіль. 

Спосіб приготування: буряк очистити, натерти на великій тертці. Часник мілко подрібнити. З'єднати буряк з часником, додати оцет і сіль. Поставити на "водяну баню" і тримати 25-30 хвилин. Зняти з вогню і додати спеції. Розігріти на пательні олію, але не кип'ятити. Залити буряк олією і змішати. 

Теплий картопляний салат

Інгредієнти: картопля - 1 кг, маслини (або оливки) - 1 банка, зелень петрушки - 1 пучок, листя салату за смаком, один зубець часнику, столова ложка гірчиці, соняшникова олія для заправки, сіль. 
Спосіб приготування: неочищену картоплю помити і відварити в підсоленій воді. Порізати шматками і збризнути олією.  Часник, петрушку, оцет, гірчицю і 2 ст. ложки рідини з-під оливок збийте в блендері, потроху підливаючи олію, щоб вийшов густий як сметана соус. Оливки поріжте, змішайте з картоплею і листям салату, полийте заправкою.
 

Салат з курочкою

Інгредієнти: куряче філе - 2 шт, сир - 250 г, болгарський перець - 2 шт, помідори - 2 шт, листя салату, для заправки лляна олія - 2-3 ложки.

Спосіб приготування: овочі помити та порізати. Перець  порізати прямокутниками, помідори – кубиками. Листя салату промити та покласти в друшляк, щоб стекла вода. Куряче філе зварити, остудити та порізати кубиками. Змішати всі компоненти, додати сіль та перець, залити олією.
 

Салат овочево-горіховий

Інгредієнти: редиска, два огірки, яйця - 3 штуки, дві ложки сметани, жменя волоських горіхів, сіль.

Спосіб приготування: Яйця зварити, порізати. Огірок почистити, порізати кубиками, порізати редиску, подрібнити горіхи. Всі інгредієнти перемішати, заправити сметаною і посолити.


Салат з селери

Інгредієнти: корінь селери - 1 шт., два варених яйця, волоські горіхи - 40 г, яблуко,
червона цибуля - 0,5 шт., листя салату, зелень кропу, домашній майонез, білий винний оцет, гірчиця в зернах. 

Спосіб приготування: селеру і яблуко почистіть і поріжте соломкою. Цибулю - півкільцями. Для заправки змішайте майонез, оцет та гірчицю. Листя салату полити заправкою.Поверх нього викласти всі нарізані інгредієнти, посипати горіхами і кропом.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up