Пропонуємо кілька рецептів легких салатів, які можуть стати чудовим доповненням до до страв з м'яса.
Ніжний салат з редисом
Інгредієнти: 400 г редиски, один огірок, одне яйце, пучок кропу, 100 г сметани, сіль, чорний перець за смаком.
Спосіб приготування:
Зварити яйце, охолодити і порізати не дуже дрібно. Редиску та огірок нарізати тоненькими кільцями. Подрібнити кріп. Змішати зелень з яйцем. Сметану посолити, поперчити, додати до салату.
Салат з копченою скумбрією
Інгредієнти: одне філе скумбрії гарячого копчення, пучок руколи (можна замінити на листя салату чи шпинату), один огірок, червона цибуля, оливкова олія - 1 столова ложка, яблуневий оцет - 1 чайна ложка, гірчиця у зернах.
Спосіб приготування: розділити скумбрію на філе. Нарізати цибулю кільцями. Очистити від шкірки і нарізати огірок. Приготувати заправку з оливкової олії, гірчиці і яблуневого оцту. Змішати салат, заправити і посолити. Викласти зелень із заправкою, на цей шар покласти філе скумбрії.
Салат "Буряк по-корейськи"
Інгредієнти: 700 г буряку, 3 зубці часнику, 100 мл олії, 5 столових ложок оцту, півложки меленої паприки, півложки коріандру, сіль.
Спосіб приготування: буряк очистити, натерти на великій тертці. Часник мілко подрібнити. З'єднати буряк з часником, додати оцет і сіль. Поставити на "водяну баню" і тримати 25-30 хвилин. Зняти з вогню і додати спеції. Розігріти на пательні олію, але не кип'ятити. Залити буряк олією і змішати.
Теплий картопляний салат
Інгредієнти: картопля - 1 кг, маслини (або оливки) - 1 банка, зелень петрушки - 1 пучок, листя салату за смаком, один зубець часнику, столова ложка гірчиці, соняшникова олія для заправки, сіль.
Спосіб приготування: неочищену картоплю помити і відварити в підсоленій воді. Порізати шматками і збризнути олією. Часник, петрушку, оцет, гірчицю і 2 ст. ложки рідини з-під оливок збийте в блендері, потроху підливаючи олію, щоб вийшов густий як сметана соус. Оливки поріжте, змішайте з картоплею і листям салату, полийте заправкою.
Салат з курочкою
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт, сир - 250 г, болгарський перець - 2 шт, помідори - 2 шт, листя салату, для заправки лляна олія - 2-3 ложки.
Спосіб приготування: овочі помити та порізати. Перець порізати прямокутниками, помідори – кубиками. Листя салату промити та покласти в друшляк, щоб стекла вода. Куряче філе зварити, остудити та порізати кубиками. Змішати всі компоненти, додати сіль та перець, залити олією.
Салат овочево-горіховий
Інгредієнти: редиска, два огірки, яйця - 3 штуки, дві ложки сметани, жменя волоських горіхів, сіль.
Спосіб приготування: Яйця зварити, порізати. Огірок почистити, порізати кубиками, порізати редиску, подрібнити горіхи. Всі інгредієнти перемішати, заправити сметаною і посолити.
Салат з селери
Інгредієнти: корінь селери - 1 шт., два варених яйця, волоські горіхи - 40 г, яблуко,
червона цибуля - 0,5 шт., листя салату, зелень кропу, домашній майонез, білий винний оцет, гірчиця в зернах.
Спосіб приготування: селеру і яблуко почистіть і поріжте соломкою. Цибулю - півкільцями. Для заправки змішайте майонез, оцет та гірчицю. Листя салату полити заправкою.Поверх нього викласти всі нарізані інгредієнти, посипати горіхами і кропом.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.