У День Незалежності повітряну тривогу оголошували 189 разів (ІНФОГРАФІКА)

У День Незалежності повітряну тривогу оголошували 189 разів (ІНФОГРАФІКА)

Дізнавайтесь скільки годин на Хмельниччині вили сирени, в яких містах повідомляли про замінування та де офіційно підтвердили обстріли. 

День Незалежності 2022 видався неспокійним та тривожним для всієї країни. Напередодні Уряд неодноразово попереджав, що росіяни готують масові ракетні обстріли про інфракструктурних об’єктах нашої країни. Крім того, додалися ще й численні фейкові повідомлення про вибухи та замінування. Не оминули вони й Хмельниччину. Розповідаємо детально. 

Повітряна тривога

Повітряна тривога 24 серпня сумарно була оголошена 189 разів. Про це повідомляють у телеграм-каналі “Карта повітряних тривог”. Найчисленнішими за кількістю сигналів були:

  • Відео дня
    /li>

Найдовше сигнал тривоги звучав у Запорізькій області – 14 годин та 4 хвилини. На Хмельниччині тривогу оголошували 6 разів. Згідно даних карти загалом сирени вили впродовж майже 4-х годин:

 

Погодинно тривога в нашій області була в такі години:

  • з 6.55 по 7.31
  • з 13.13 по 13.37
  • з 15.46 по 16.27
  • з 16.49 по 18.00
  • з 18.32 по 19.06
  • з 20.01 по 20.29

Таким чином, День незалежності виявився найтривожнішим днем за всі 6 місяців війни.

Фейки 

Крім того, під час естафети повітряних тривог на День Незалежності, Україною прокотилась хвиля фейкових повідомлень про вибухи. Повідомляли про звуки вибухів у таких містах:

Також були повідомлення про фейкові замінування об'єктів інфраструктури у таких містах України:

До слова, у телеграм-каналах Хмельницького близько 11.30 почали з’являтися повідомлення, начебто в місті замінували залізничний вокзал:

Начальниця сектору комунікації поліції в Хмельницькій області Інна Глега повідомила, що повідомлення про замінування дійсно надійшли у поліцію. Однак, інформація не підтвердилася. 

Нагадаємо, це вже не перший фейк про замінування від початку війни. На початку серпня повідомили про замінування на вокзалах та ринках у Хмельницькому. Детальніше читайте у матеріалі У Хмельницькому шукали вибухівку на ринку та вокзалах

Обстріли

24 серпня ворог наніс удари по 9 областях. Згідно даних каналу “Карта повітряних тривог”. Чи не найбільше постраждала Дніпропетровщина. Ворог наніс удар по залізничній станції Чаплине.

— Чаплине – наш біль сьогодні. Станом на цю хвилину – 22 загиблих, з них п'ятеро згоріли в машині, загинув підліток, йому було 11 років, російська ракета зруйнувала його будинок, — зазначив у вечірньому відеозверненні Володимир Зеленський. 

Нагадаємо, дісталось і Хмельниччині. Дві ворожі ракети влучили в інфраструктурні об’єкти у Шепетівському районі. На місці виникла пожежа, яку вдалося швидко загасити. Вибуховою хвилею знесло вікна та двері у житлових будинках і школі, що розташовувались поблизу. Внаслідок влучання постраждало 3 людини — жінка та двоє дітей. Детальніше читайте за посиланням

Офіційно підтверджені обстріли були у таких місцях:

Нагадаємо, під час повітряної тривоги громадський транспорт у Хмельницькому не ходитиме. Пасажирів довозитимуть до наступної за графіком зупинки, а сам транспорт прямуватиме за кінцеву. Там чекатиме до “відбою”. Читайте подробиці у матеріалі Громадський транспорт під час тривоги у Хмельницькому не ходитиме

Також в Україні з'явилися нові сигнали тривоги. Відтепер жителів попереджатимуть про радіаційну та хімічну небезпеку, а також про екстрену евакуацію. Як звучать нові сигнали, на що вони схожі та як реагують українці на вибір таких звуків читайте в матеріалі В Україні з’явилися нові сигнали тривоги: про що вони сповіщатимуть

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Lilia Chornay

    Так нечинили навіть фашисти , як поводяться рашисти!!!Як я їх ненавиджу це просто непередати!!!!!

keyboard_arrow_up