У гімназії в Полонному відкрили 3 меморіали загиблим воїнам

У гімназії в Полонному відкрили 3 меморіали загиблим воїнам
Тут і далі фото зі сторінки Інфодім Полонне

На фасаді одного навчального закладу встановили одразу 3 меморіальні дошки в пам’ять про Героїв російсько-української війни, які тут навчалися. 

Сава Олійник, Вадим Бобрівник та Вадим Дехтярук — родом із Полонного. Коли розпочалась війна ці чоловіки без вагань пішли нищити окупантів. Вони загинули в боях у 2022 році. Вони різного віку, та всі троє закінчили один навчальний заклад — Полонську гімназію №6. Аби увіковічнити пам’ять про Героїв, на фасаді гімназії встановили одразу три меморіальні дошки. 

На кожній, як і годиться, фото військового, коротка інформація про нього та місце для покладання квітів. 

— Відразу три пам’ятні дошки з іменами воїнів, що не роздумуючи стали на оборону нашої країни, але повернулися на щиті, тепер залишаться на фасаді школи як нагадування про надто високу ціну нашої Свободи. Три герої, які до останнього подиху боролися за територіальну цілісність України: Сава Олійник, Вадим Бобрівник, Вадим Дехтярук. Вірні сини України назавжди залишаться у нашій пам’яті. Схиляємо голови у вічній скорботі, повідомив міський голова Полонного Франц Скримський.

Відео дня

Нагадаємо про кожного з Героїв:

Сава Олійник 

Сава Олійник загинув у віці 58 років. Воював на Харківщині. 11 червня підірвався на ворожій міні під Харковом. Герой став на захист України в перший день війни — 24 лютого. Пішов добровольцем.

Мав дружину, двох дітей, зятя та невістку. Поки дідусь воював у нього народилася найменша онучка, яку він так і не встиг побачити. 

Вадим Дехтярук

Вадиму Дехтяруку було 36 років. В перші місяці війни він вирушив захищати Україну від російських окупантів. Був розвідником у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. 

Загинув, потрапивши у ворожу засідку, 12 вересня поблизу населеного пункту Зелений Гай Миколаївської області.

Вадим Бобрівник

Вадим Бобрівник у 2020 році уклав контракт на проходження військової служби в лавах 11-го зенітного ракетного полку Повітряних сил ЗСУ. 

Виконуючи військовий обов'язок, загинув 9 травня 2022 року на Харківщині. У Полонному Вадиму створили мурал на фасаді багатоповерхівки, що на вулиці Лесі Українки, 106. У цьому будинку мешкають батьки Героя.

Редакція vsim.ua щиро співчуває рідним за близьким загиблих Героїв.

Допоможемо військовим разом

Редакція vsim.ua збирає кошти на гаджети для аеророзвідки для хмельницьких військових із 19-ої окремого стрілецького батальйону. А саме на два планшети TRIPLTEK 8 PRO. Як кажуть військові, з ними аеророзвідка проходитиме якісніше, адже пристрої потужні й потягнуть всі необхідні програми. Також вони не бояться дощу чи болота, які часто заважають. А ще антиблікові екрани, що важливо в польових умовах роботи.

Ціна одного такого планшета - 36 тисяч гривень. Гроші на один вже вдалося зібрати. Планшет придбали та очікуємо на його доставку. Для того, аби надіслати гаджет військовим потрібно придбати ще один. 

Щоб передати їх воїнам якнайскоріше, редакція vsim.ua продовжує збір коштів. Так ми допоможемо нашим захисникам прискорити перемогу і конвертуємо свою злість у правильне русло.

Куди задонатити кошти

Реквізити:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up