У Городку відкрили гуртожиток для переселенців. Як він облаштований (ФОТО)

У Городку відкрили гуртожиток для переселенців. Як він облаштований (ФОТО)
Тут і далі фото - Городок.City
  • Його облаштували в недіючому закладі освіти. 

  • У приміщенні можуть зупинитися 80 людей. 

  • Тут є санвузли, душові, меблі, кухня та їдальня. 

У селі Борщівка, що на Городоччині, місцеві мешканці облаштували гуртожиток для вимушених переселенців. Від початку війни до населеного пункту у пошуках прихистку приїхали майже 200 переселенців. Більшість прийняли місцеві в своїх оселях або ж здають їм будинки. Про це для Городок.Сity розповів староста села Борщівка Анатолій Панасюк. 

Ремонт обійшовся в 300 тисяч

Від початку повномасштабної війни мешканці Борщівки прихистили 193-х переселенців. Зараз залишилося ще 76.

— Це 35 сімей, які проживають у родичів або знімають приватні будинки. Сьогодні багато людей із північних областей України поїхали додому, але тепер приїжджає чимало жителів південної частини України. Звідти, де взагалі немає ні світла, ні води, ні газу. А надворі – зима. Тому ми й облаштували гуртожиток, аби допомогти таким людям. Також запрошуємо до нас внутрішньо переміщених осіб, які не мають змоги оплачувати комунальні послуги чи знімати собі житло, — розповідає староста Борщівки

Відео дня

Гуртожиток для ВПО облаштували у недіючому закладі освіти. Він розрахований на 80 місць. Тут люди зможуть проживати стільки, скільки буде потрібно.

Реалізували проект коштами Городоцької міської ради, Хмельницької обласної військової адміністрації та благодійних фондів.

— Фінансування на ремонтні роботи виділено із міської ради — орієнтовно 300 тисяч гривень. Хмельницька ОВА надала 80 ліжок, стільки ж подушок та посуд для родин переселенців. Благодійний фонд «Рокада» допоміг із придбанням душових кабін, бойлерів та газових плит, — пояснила секретарка Городоцької міської ради Олена Гріх. 

Як облаштований гуртожиток

У гуртожитку місцеві своїми руками зробити косметичний ремонт. Наразі у приміщенні вже можуть зупинитися 50 людей. Для них підготували 8 спальних кімнат. 

— Також уже готуємо ще три кімнати, де додатково встановимо 30 ліжок. У кожній кімнаті — по п’ять-шість ліжок та необхідні меблі: шафа, столик та стільці, — розповіла відповідальна за поселення Людмила Кобилянська.

У гуртожитку вмонтували санвузли та встановили душові кабіни. Для майбутніх поселенців облаштували кухню та їдальню. Підключили дві газові плити та бойлери, поставили пральну машинку.

— Знаємо, що рідного дому ми не замінимо людям, яких війна змусила тікати з рідного міста чи села. Але ми обіцяємо, що поділимося своїм душевним теплом із ними, створимо максимально комфортні умови для тимчасового проживання та допоможемо з усім, що тільки зможемо, — додав борщівчанин Микола Малець. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up