У Хмельницькому поховали прапорщика, який загинув, рятуючи життя військових

У Хмельницькому поховали прапорщика, який загинув, рятуючи життя військових
Поминки Павла Дияка
Прапорщика Національної академії Державної прикордонної служби, який підірвався на фугасі у районі Бердянська 12 липня, в останню путь прийшли провести близько 150 людей. Ховали воїна у закритій труні, щоб не шокувати близьких та рідні загиблого.

- Останній раз я бачив його в Криму, де він виконував свої професійні обов’язки.  Тоді я підійшов до бронетранспортера та побачив його повного оптимізму, віри та надії в те, що він повернеться додому, в свою сім’ю, яку він любив безмірно... Я пам’ятаю як він одружився і в нього народилася дитина. Він жив нашим колективом. Він герой, бо завершив своє життя, коли врятував декількох офіцерів та прапорщиків, коли їхня машина перевернулася. Він разом із ще одним офіцером поїхав рятувати людей, які були під розстрілом. Цим людям загрожувала смерть. Він їх врятував, але сам підірвався на фугасі.., - каже ректор   Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького Валерій Райко.  

З самого ранку біля одного із будинків по вулиці Вишневій  збиралися люди. Сьогодні вони прийшли попрощатися з героєм, який загинув в зоні проведення антитерористичної операції на Сході.  Рідні, знайомі та колеги розповідають, що 44-річного Павла Дияка  не було вдома близько трьох місяців. Увесь цей час він виконував свій службовий обов’язок. Майже два місяці прапорщик знаходився на адміністративному кордоні з Кримом, а потім поїхав захищати країну від нападників на Схід.

Відео дня

В Хмельницькому чоловіка чекали дружина та дві доньки.

- Три місяці він не був вдома.  Жінка йому дзвонила постійно, наші люди також тримали з ним зв'язок. Зранку 12 липня жінка з ним ще говорила. Він казав їй, що ще трішки і він повернеться додому. Але  вже ввечері ось так сталося… Знаю, що ще один наводчик, який був разом з Павлом, сильно обгорів. Зараз він знаходиться в госпіталі, -  каже колишній сержант кафедри стрільби  Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького Сергій Маселко.

 

До будинку Дияків прийшло багато людей із вінками та квітами. Також було чимало колег Павла Станіславовича  з прикордонної академії.  Люди у чорному, старі і молоді з мокрими від сліз очима стояли і на подвір’ї, і за воротами.    Присутні говорили яким Павло Дияк був хорошим спеціалістом та сильною духом людиною.

- Він був справжній фахівець. Він розбирався в автомобілях та міг відремонтувати будь-який телевізор. Всі зверталися до нього, а він нікому не відмовляв. Павло працював ще при попередніх ректорах академії, він був їхнім водієм, а потім перевівся в головний навчальний центр і там служив до кінця. Коли наших почали призивати у Слов’янськ і Донецьк, він поїхав також, - каже  начальник групи навчальних транспортних засобів Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького  Василь  Котлінський.

Поховали Павла Станіславовича на кладовищі у Гречанах.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    Хохломрази найдут только смерть - их никто не звал убивать людей на Востке. Не сомневайся за остатками мразоты патриоты Донбасса чьи дома разрушили убийцы каратели еще придут в Хмельницкий, отомстят вам за кровь, будут на столбах вешать правосеков и прочих укронацистов.
  • Anonymous

    Его родину олигархи просрали, остались там только такие как ты зомбированные хохочурки.
  • Anonymous

    Верно, укрокаратели в Новороссии найдут только смерть, их там все ненавидят.
  • Anonymous

    Зачем эта показуха? Укроашистов и пособников карателей надо хоронить тайно, позорно, что даже собаки не знали где поссать на их могилы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up