У Хмельницькому запрацювали ялинкові базари, але покупці туди не поспішають

У Хмельницькому запрацювали ялинкові базари, але покупці туди не поспішають
У Хмельницькому відкрилось 7 ялинкових ярмарків, де продають сертифіковані сосни та ялини, вирощені у лісових господарствах області. Містяни зможуть придбати новорічних красунь у межах 250 гривень.

Який Новий рік без ялинки? Щороку в очікуванні та підготовці до новорічних і різдвяних свят мешканці міста прикрашають свої оселі. Комусь до душі запах свіжого дерева, інші ж дбають про довкілля та обирають штучну.

Ціна натуральної ялинки або сосни висотою близько 1 метра – 60 гривень. По 80-100 гривень продають дерева заввишки 1,5 метра. Двохметрові новорічні красуні обійдуться в 120-150 гривень. Пишні ялинки та сосни висотою більше 2 метрів дотягують і до 200-250 гривень.

Відео дня

 

 

 

 

 

 

 

Усі ялинки, які продаються на ялинкових базарах, мають бути чіповані. Це свідчитиме про те, що вони доставлені з офіційних лісових господарств.

- До кожного дерева прикріплюється електронний чіп таким чином, що зняти його без пошкодження неможливо. У ньому міститься інформація про походження новорічного дерева, з якого лісництва його привезли на продаж, - розповідає начальник управління торгівлі Хмельницької міської ради Валентина Москалюк.

За її словами, поліцейські робитимуть декілька рейдів мікрорайонами міста, де організовані місця продажу живих ялинок, аби виявити порушників, що продають дерева без електронних чіпів. Таким порушникам загрожує штраф у сумі від 51 до 255 гривень з конфіскацією дерев.

Популярністю серед хмельничан користуються і новорічні дерева, зібрані з гілочок ялиці. Невеличкі ялинки заввишки півметра коштують 40-50 гривень. Метрові дерева пропонують придбати за 70-80 гривень. А ялинки висотою 1,5 метра віддають за 150 гривень.

Звичайно, аромат живої хвої вже сам по собі створює новорічний настрій. Але досить часто сьогодні містяни купують штучні ялинки, які прослужать їм не один рік.  Виробники в свою чергу пропонують велике розмаїття штучних дерев. Колір у таких ялинок може бути будь-який – традиційно зелений або ж білий чи сріблястий. Ціни на штучні дерева залежать від матеріалу, висоти, кількості гілочок, якості самої конструкції і стартують від 200 гривень, за які можна придбати метрове деревце. Новорічні красуні висотою близько 1,5 метра обійдуться в понад 400 гривень, а двохметрові ялинки коштують майже 600 гривень.

Придбати живі ялинки лісництв Хмельниччини можна у мікрорайонах міста:

- мікрорайон Озерна, в районі кінцевої тролейбусної зупинки;

- мікрорайон Ракове, на розі вулиць Гарнізонної та Ціолковського;

- мікрорайон Виставка, перехрестя вулиці Свободи та проспекту Миру;

- мікрорайон Виставка, перехрестя вулиць Рибалка та Зарічанської;

 - мікрорайон Південно-західний, вулиця Львівське шосе, 14, біля універмагу «Поділля»;

- мікрорайон Південно-західний, вулиця Інститутська, в районі будинку молоді «Проскурів»;

- мікрорайон Гречани, тролейбусна зупинка «Олімпійська». 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:51 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 20:14 Міноборони запускає застосунок Резерв+ для оновлення даних онлайн: деталі 19:33 Туристичний сезон відкрили у Старокостянтинові: що цікавого 18:51 Погода на вихідні: чи чекати потепління на Хмельниччині Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 18:14 Тарифи на світло зростуть вже 1 червня: скільки може коштувати кіловат 17:40 Щорічно у другу суботу травня відзначається Всесвітній день боротьби з гіпертонією (новини компаній) 17:33 На Хмельниччині ув’язнили військового в запасі за ухилення від мобілізації 17:02 Чи готові хмельничанки пройти військову підготовку: опитування play_circle_filled 16:32 Графік аварійних відключень: як дізнатися коли не буде світла 15:52 Зайві витрати на 5 мільйонів у будівництві ліцею зафіксували аудитори на Хмельничині 15:12 У 18 років пішов воювати. Попрощалися з хмельничанином-азовцем Павлом Фостиком play_circle_filled photo_camera 14:39 Один загиблий та важко травмована неповнолітня пасажирка: судитимуть водія позашляховика 13:59 Пораненим бійцям на Хмельниччині влаштували екскурсію та відпочинок з риболовлею 13:16 Військового з Хмельницького відзначив грошовим сертифікатом Головнокомандувач ЗСУ 13:12 Рівень дю Солей! Шоу «ALICE» 2 червня вразить хмельничан трюками на межі людських можливостей (новини компаній) 12:28 На фронті загинув працівник «Хмельницькводоканалу» Михайло Василишин 11:22 У Хмельницькому районі зіткнулись трактор і «BMW». Є постраждалий play_circle_filled 10:19 Смертельна ДТП на Хмельниччині: чоловік випав з мотоблоку 09:31 У Хмельницькому районі засудили «закладчицю» з Полтавщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up