У хмельницький зоопарк привезли бурого ведмедя Стефана

У хмельницький зоопарк привезли бурого ведмедя Стефана
  • У приватний зоопарк привезли 400-кілограмового бурого ведмедя Стефана.
  • Дресирувальник Сергій Пальохін каже – якщо хмельничани будуть проти, хижака заберуть до Закарпаття.
  • Клишоногий дозимує у старій клітці, а вже навесні тварин мають перевезти в нове місце.

 

За бурим ведмедем Стефаном з маленького доглядала колишня артистка цирку Марта Бужановська. Коли покинула сцену, його забрала з собою. Кілька років тому жінка перебралась до Нижніх Вовківців, що під Хмельницьким і перевезла сюди хижака. 17-річного звіра тримала у невеликій клітці прямо посеред подвір’я. Тим часом, сама просила гроші для нього на їжу в центрі Хмельницького. Після смерті Марти, ведмедя не стало кому доглядати. Забрати Стефана до приватного зоопарку вирішив дресирувальник Сергій Пальохін. Та перевезти 400-кілограмового ведмедя змогли не відразу. На транспортування пішло близько чотирьох тисяч гривень. Гроші збирали волонтери і скидали небайдужі хмельничани. Відгукнулось близько 20 людей.

Вже сьогодні, 13 лютого, у хмельницькому зоопарку поселився новий сусід. Сергій Пальохін запевняє, запасів їжі буде достатньо. У Стефана та сама тісна клітка. Він оглядається і поводиться спантеличено. Для того, що збудувати новий вольєр, потрібно в межах 40 тисяч гривень. Та чи доречно, дресирувальник не знає. Вже навесні зоопарк з цього місця має зникнути. 

Відео дня

- Я не знаю, де ми будемо. Петицію про створення зоопарку підписали, мер дав добро. Але питання ніяк не вирішується. Вже навесні ми будемо вибиратись звідси, бо котеджі тут будують. Потрібна техніка, щоб перевезти всіх звірів, з ведмедями і левами буде складніше, - говорить Сергій Пальохін. 

До слова, у приватному зоопарку вже є один ведмідь. Чи залишиться тут Стефан - поки невідомо. Дресирувальник каже, якщо люди будуть проти - ведмедя заберуть до реабілітаційного центру в Закарпаття. 

Сергій Пальохін каже, що до літа зоопарк має переїхати. Але куди - поки невідомо

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up