У Хмельницькому можуть з’явитися нові тролейбуси

У Хмельницькому можуть з’явитися нові тролейбуси
На їх придбання мають виділити 12,6 мільйона гривень. Ще майже мільйон виділять на капітальний ремонт одного «рогатого».

На черговій сесії Хмельницької міськради депутати розглядатимуть питання про виділення коштів на оновлення тролейбусного парку. На це в загальному планують виділити 17 мільйонів гривень. Більша частина з цих коштів буде витрачена на придбання новеньких тролейбусів. На закупівлю трьох транспортних засобів передбачено 12,6 мільйона гривень.

 - Якщо депутати підтримають таку пропозицію, то розпочнемо проведення тендеру. Весь процес закупівлі може зайняти 4-5 місяців. Будемо надіятися, що наприкінці літа або на початку осені нові тролейбуси вже курсуватимуть містом, - розповідає «ВСІМ» директор КП «Електротранс» Віктор Паламарчук.

Як зазначив посадовець, в Україні є 5 заводів, які можуть запропонувати свої тролейбуси. За основу поки взяли пропозицію «Богдан Моторс» із Луцька. Та це не означає, що саме у них купуватимуть транспортні засоби. Все вирішуватиметься через тендер, який проходитиме через систему «ProZoro».

Відео дня

3,5 мільйона гривень мають потратити на встановлення GPS-навігації на усі тролейбуси та закупівлю валідаторів для кондукторів. Ще 950 тисяч гривень буде витрачено на капітальний ремонт тролейбуса, який вже є в парку КП «Електротранс».

 - Кожен кондуктор матиме валідатор, з допомогою якого вони будуть обілечувати не квиточками, а з допомогою касового апарату. Це дасть можливість уникнути перепродажу квитків. Надіємося, що це принесе додатковий фінансовий дохід. Принаймні в Тернополі, де така система вже працює, запевняють в ефективності такої системи розрахунку, - коментує Віктор Паламарчук. – А система навігації дасть змогу контролювати графіковість руху.

В «Електротрансі» вже не перший рік борються із проблемою нестачі водіїв. Віктор Паламарчук каже, що щодня на лінію може виїжджати близько 90 тролейбусів. Та цього зробити не можуть, через те що нема кого посадити за кермо.

 - Середня зарплата у водіїв тролейбусів у нас становить близько 3600 гривень. Водії першого класу на руки отримують до 4500 гривень. З 1 квітня зарплатня знову збільшиться. Незважаючи на це ми не можемо знайти необхідної кількості водіїв. Майже кожен другий з тих, кого ми навчаємо, покидає роботу або їде працювати в Київ чи Москву, де оплата праці вища, - говорить «ВСІМ» Віктор Паламарчук.

Новий набір на курси водіїв уже розпочався. Та необхідної кількості бажаючих для початку навчання ніяк назбирати не можуть.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Анонім

    Замініть ще маршрутки! Всі! Це ж неможливо дивитися на ці обдерті,зашморгані, брудні і смердячі, обклеїні по периметру рекламою так, що в салоні темно, наче в печері!!! За що 3,50 грн.?!
  • Анонім

    Можна попросити,не  купуйте  ЖОВТОГО КОЛЬОРУ
  • Marina Amika

    Львівські тролейбуси набагато кращі за "богдани"
  • Анонім

    Краще б нові маршрути спроектували. Наприклад в Ружишну чи Лезнево. А то зранку на маршрутку не влізти.

    Анонім reply Анонім

    Нові тролейбуси туди краще пустити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up