У психоневрологічному інтернаті Дунаївців зафіксували жорстоке поводження з підопічними

У психоневрологічному інтернаті Дунаївців зафіксували жорстоке поводження з підопічними
Фото Уповноважений ВРУ з прав людини
  • Люди з інвалідністю були змушені мочитися під себе.
  • Їм не давали води та одягали в светри при температурі 35 градусів тепла.
  • Звіт з правопорушеннями відправили до правоохоронних органів.

З моніторинговим візитом до Дунаївців завітали співробітники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Вони відвідали місцевий  психоневрологічний інтернат.

Наразі на другому поверсі закладу мешкають маломобільні підопічні. Шестеро з них пересувається на кріслах колісних. В приміщенні немає ліфтів, тому хворі не можуть виїхати на вулицю самостійно. Зранку персонал за допомогою інших підопічних зносить цих маломобільних осіб на перший поверх і до вечора вони сидять в павільйоні денного перебування.

Комісія з прав людини прибула у заклад якраз під час прогулянки пацієнтів. Люди з інвалідністю були притиснуті столами до лавок. В секретаріаті УВР, повідомили, що підопічні інтернату були зовсім занедбані. Свої фізіологічні потреби вони справляли під себе, про що свідчили калюжі сечі на підлозі.

Відео дня

На початку поточного року у закладі було зроблено сучасний ремонтом, дві кімнати облаштували функціональними ліжками і новими кріслами колісними біля кожного спального місця для зручності хворих. Їх відкрили для лежачих людей. Точніше, так прозвітувало керівництво закладу у звіті до Хмельницької ОДА. Однак, під час візиту комісії, з‘ясувалося, що кімнати зачинені і не використовуються.

У закладі є визначений розпорядок дня. З 13 до 14 години передбачено відпочинок. Переважна більшість підопічних проводять його просто неба, лежачи на лавках, траві або бетонних плитах.

Зовнішній вигляд хворих неохайний, одяг не відповідає розміру та сезону. При температурі повітря +35 градусів підопічні одягнуті в осінні туфлі, теплі светри та піджаки. Про це повідомили на сайті Уповноваженого ВРУ з прав людини.

В кімнаті та павільйонах денного перебування підопічні не забезпечені питною водою. З ними як належно не займаються.

Крім того в закладі було виявлено порушення прав осіб з інвалідністю. Зафіксовані факти неналежного ведення медичної документації та порушення в організації працетерапії.

Звіт з результатами відвідин закладу комісія планує направити до Хмельницької обласної державної адміністрації та правоохоронних органів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Олекса Шумейко

    Таке нелюдське ставлення до хворих відбувається практично в всіх психзакладах.
  • Супрун Руслан

    Го" Наше Мiсто -Хмельницицький  ми перевiремо  факти знущання та передамо  всю iнформацiю представнеку  Президента Руслану Стефанчуку !
  • Мамрега наташа

    Цей жах після виїзної колегії департаменту? Наталя Олександрівна. вам не соромно?Чи  гроші не червоніють?А психічно хво рі нічого не скажуть. За гріхи відповідати будете.
  • Мамрега наташа

    Цей жах після виїзної колегії департаменту? Наталя Олександрівна. вам не соромно?Чи  гроші не червоніють?А психічно хворі нічого не скажуть. За гріхи відповідати будете.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up