У Пунктах Незламності на Хмельниччині встановлять “старлінки”, — Гамалій

У Пунктах Незламності на Хмельниччині встановлять “старлінки”, — Гамалій
Фото - ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • В області діють 195 Пунктів Незламності. 

  • Там можна зігрітися, відпочити та скористатися електроенергією. 

  • Незабаром їх мають забезпечити системами супутникового зв’язку Starlink. 

  • Та не в кожному Пункті є всі заявлені зручності. Дізнавайтесь деталі. 

Після масованих ракетних атак окупантів та з початком холодів в Україні розгорнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Отож, “Пункти Незламності” – це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії.

Що є в Пунктах Незламності

При таких Пунктах Незламності, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: 

  • Відео дня
    /li>

Їх розташування можна знайти на інтерактивній карті за посиланням

В одному Пункті одночасно можуть перебувати від 40 до 500 людей. Часових лімітів перебування в них немає, однак, зазначено, що не варто сидіти там постійно, бо є й інші люди, які хочуть скористатися можливостями Пункту. Якщо ж ви перебуваєте в Пункті Незламності під час повітряної тривоги, то чергові, які мають бути на кожному такому об’єкті мають чіткі інструкції, як убезпечити відвідувачів Пункту. Отож, хвилюватися не слід. 

Пункти Незламності на Хмельниччині

Очільник Хмельниччини Сергій Гамалій повідомив, що в області станом на 1 грудня 2022 вже діють 187 стаціонарних та 8 мобільних Пунктів Незламності. А невдовзі їх ланується забезпечити системами супутникового зв’язку Starlink.

— Усі ми чудово розуміємо, що божевільні рашистські стратеги не припинять нищити нашу інфраструктуру, тому маємо бути готові до будь-яких ситуацій, аби вистояти та дати ворогу відсіч, — зазначив Сергій Гамалій.

До слова, нещодавно наші журналісти перевірили як виглядають Пункти Незламності в центрі та Південно-Західному мікрорайоні та що в них є. Результат був неочікуваний.

Деякі Пункти в Центрі виявилось важко знайти в приміщеннях, які відзначені на мапі, в інших холодно, немає достатньої кількості місць для навіть 40 людей, єдина розетка на все приміщення та порвані стільці. Точки доступу до вай-фаю запаролені і працівники їх не повідомляють. Генератора чи булер’яна, про які йдеться в описі на мапі, немає. Про дитячі куточки та аптечки годі й мріяти. 

А от, наприклад, Пункт в ДСНС візуально схожий на кімнату відпочинку. Тут є два диванчики, стіл зі стільчиками, поруч на столику — чай, кава і солодощі. На підлозі застелений килимок. В приміщенні тепло, є 4 подовжувачі та 3 розетки. В разі тривалого відключення світла тут можна зігрітись чаєм чи попрацювати. На столику є іграшки і розмальовки, аби бодай на кілька годин забавити малечу.

На Південному Заході в Пунктах можна зігрітися, “зарядитися” та навіть попити чаю. Детальніше про те, як виглядають Пункти Незламності в цих двох мікрорайонах та що в них є читайте в матеріалі Ми перевірили пункти незламності в Хмельницькому: куди краще не йти

Додамо, що надалі журналісти vsim.ua перевірять пункти незламності в інших мікрорайонах міста. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Як долучитися до проекту

Незважаючи на достатню кількість Пунктів Незламності, Сергій Гамалій зазначив, що представники бізнесу за бажанням можуть долучитися до проекту. 

Вони можуть виявити ініціативу щодо створення на базі своїх підприємств, закладів та організацій додаткових Пунктів Незламності. Зробити це можливо, зареєструвавшись на сайті через спеціальну електронну форму за посиланням.

— У разі, якщо у вас немає достатнього ресурсу для створення Пункту Незламності, але ви можете надати людям доступ до генератора, аби зарядити ґаджети,  можете позначити свій заклад на мапі, заповнивши іншу форму на сайті за посиланням

Тим, хто може якимось іншим чином підтримати мешканців Хмельницької області у скрутну годину, до прикладу, запропонувати продукти харчування, питну воду, доступ до місця приготування їжі чи будь-що, що допоможе їм протриматися за відсутності електроенергії та теплопостачання, радять зареєструватися за посиланням. Тут слід вказати як саме ви можете допомогти. 

Згодом узагальнену інформацію розмістять на офіційному вебсайті Хмельницької обласної військової адміністрації та на офіційних сторінках у соціальних мережах, аби нею міг скористатися кожен, хто цього потребуватиме.

Додамо, окрім Пунктів незламності, в області повідомили про нові локації, які працюватимуть як місця обігріву. Це — відділки поліції. Вони, як і «Пункти незламності», відкриті для громадян.

А ви вже відвідували Пункти Незламності? Розкажіть про свої враження у коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Stanisław Kizilow

    Незнаю як Хмельницький а Для Вінниці все для пунктів незламності передали німці і перед тим як писать що ліпше передать на передову то уточніть хто кому і для яких цілей відправляє допомогу
  • Galyna Slivinska

    А ЩО.... незламності??? Можна ж якось назвати  інакше...звучить не зовсім....це моя думка...
  • Yuriy Major

    Пункт незламності? Гарно звучить...
  • Наташа Кармалита

    Це кошмар, які пункти незламності? В Києві взагалі рішили встановлювати новорічну ялинку, ми Українці виживемо без ваших пунктів, без ваших ялинок, тільки, щоб наших захисників підтримати, ви, хто вирішив це усе зробити, побутьте в тих окопах хоч годину, вам не захочеться ні ялинок, нічого! А ще мені соромно писати таке, не за себе, за вас...!!!!

    Stanisław Kizilow reply Наташа Кармалита

    Наташа Кармалита ура вівці купились на черговий тюк сіна 😂😂😂

keyboard_arrow_up