У СЕС просять хмельничан уникати ранкових прогулянок та не відкривати вікна через смог у повітрі

У СЕС просять хмельничан уникати ранкових прогулянок та не відкривати вікна через смог у повітрі
3 вересня центральну і західну Україну вкрило їдким димом. Версія рятувальників - горять ліси і торфовища. У СЕС закликають людей обмежити перебування на відкритому повітрі. А вагітним і дітям радять відмовитися від прогулянок вранці та ввечері, коли у повітрі максимальна кількість смогу.

Нагадаємо, вчора, 3 серпня, хмельничани жалілися на їдкий дим. У Вінницькій, Житомирській, Київській, Рівненській і Хмельницькій областях виникли пожежі. За наявними в Держсанепідслужби у Хмельницькій області даними, ліс та торфовища горять в Ізяславському, Деражнянському, Хмельницькому районах. В окремих населених пунктах, які розташовані близь пожеж відмічається наявність смогу, диму та неприємного запаху, що підтверджується зверненнями громадян із вищевказаних районів. Станом на 4 вересня загорівся торф у Лезневому.  

Спеціалісти Держсанепідслужби обстежили місця загорання. Проводяться  лабораторні дослідження атмосферного повітря на вміст шкідливих речовин на межі житлової забудови Ізяславського, Деражнянського, Хмельницького районів та міста Хмельницького, або в місці перебування людей. Про результати яких обіцяють повідомити згодом.

Отруєння димом може призвести до загострення серцево-судинних, легеневих та інших хронічних захворювань, хвороб шкіри та алергічних проявів, загострення хронічних захворювань. Тому у  Держсанепідслужбі у Хмельницькій області радять приділяти особливу увагу профілактичним заходам, які обмежують надходження в організм шкідливих речовин, зокрема:

Відео дня

1. Намагатися обмежити перебування на відкритому повітрі, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі рано вранці (у повітрі знаходиться максимальна кількість смогу) та у найспекотніший час доби, дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок.

2. Слід тримати вікна зачиненими, особливо вночі і рано вранці. При відкритті вікон завішувати місця надходження атмосферного повітря (вікна, кватирки тощо) зволоженою тканиною і періодично її змінювати.

3. По можливості використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.

4. Проводити вологе прибирання в житлових приміщеннях і на робочих місцях; корисно також поставити в житлових та робочих приміщеннях ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря.

5. При посиленні запаху диму рекомендується надягати захисні маски, які слід зволожувати, а віконні та дверні прорізи ізолювати вологою тканиною.

6. Збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для відшкодування втрати солей та мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

7. У разі виникнення симптомів гострого захворювання або нездужання (поява ознак задишки, кашлю, безсоння) необхідно звернутися до лікаря.

8. Продукти із власних городів мешканцям в зоні впливу пожежі перед вживанням необхідно обов’язково ретельно мити, а у разі підозри щодо їх доброякісності (сліди нальоту, сажі тощо) направляти продукцію для дослідження до територіальних органів Держсанепідслужби.

9. Уникати потрапляння під дію опадів, у випадку неможливості уникнення – за першої можливості прийняти душ.

10. Обмежити контакт дітей з піском та ґрунтом на ігрових майданчиках у населених пунктах, розташованих в зоні впливу пожежі.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Від червоної зірки теж горить тліє попідрічкою торф
  • Anonymous

    Вчоора горів ліс в мацьківцях, торф в ізяслав



    і і лезнево, попід річкою від лезнево торфозвалища, і так пішло ,,,

    Anonymous reply Anonymous

    Ліса в дунаєвцях вчора зранку теж відзначились
  • Anonymous

    Сьгодні так ранком смерділо, бо горів ліс в голосків і пирогівцях, прям туман едкий свіжотухлогоряний недавав дихати





    БРБР як жутко
  • Анонім

    Лучше бы пожарных попросили пошевелиться и загасить все. Там же небольшие очаги возгорания, только организовать ничего нормально не могут, как всегда.

    Анонім reply Анонім

    Перед моніторами кращі організатори)))

    Анонім reply Анонім

    Ну давай, защищай тех из-за кого дышишь смрадом, вместо того чтобы требовать решения вопроса. Отличная позиция. Если бы ты хоть раз видел как наша пожарная едет час на простой вызов, ты бы не спорил.

    Anonymous reply Анонім

    я не захищаю цих тушитєлєй, але гасити торф то не гасити просту пожежу. то дуже важко. він не перестане палати якщо його просто залити водою. думаю там їх зараз всіх підняли на вуха. і спати вони будуть не скоро. горить же не тільки в Лезнево. а й ліс в Ізяслові, в Давидківцях торф і ще десь. спека була йолкі пілкі.

    А ЯЩО ХОЧЕШ ЩОСЬ ЗРОБИТИ І ДОПОМОГТИ ТО НЕ СИДИ І ГЕРОЙСТВУЙ ЗА КЛАВОЮ А ЙДИ І РОБИ якщо срака вилізе з крісла
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up