У соборі на Володимирській священики ПЦУ освячуватимуть вербу

У соборі на Володимирській священики ПЦУ освячуватимуть вербу
Колаж vsim.ua

Перше богослужіння українською мовою у Свято-Покровському храмі проведуть цієї неділі. 

Минулої неділі, 2 квітня, у Хмельницькому вибухнув релігійний скандал. У Свято-Покровському соборі на Володимирській священик УПЦ (мп) під час богослужіння побив колишнього військового. Інцидент набув розголосу, і вже ввечері більше тисячі прихожан храму проголосували за його перехід до ПЦУ. Того ж дня там провели Службу Божу українською мовою. 

У неділю, 9 квітня, християни східного обряду відзначатимуть вхід Ісуса Христа у Єрусалим, який традиційно святкують за 7 днів до Великодня. У народі це свято називають Вербною неділею. 

Священики Православної церкви України планують 9 квітня освячувати вербу у Свято-Покровському кафедральному соборі. Про це Суспільному розповів архімандрит ПЦУ Даниїл Тарнавський.

Відео дня

— В планах у нас на Вербну неділю на 10 годину ранку провести у храмі святкове богослужіння з нагоди свята Вхід Господній в Єрусалим. Тобто, ми будемо вже перше богослужіння здійснювати у кафедральному соборі. Його матиме там Православна Церква України. Тому всіх небайдужих наших вірян ми запрошуємо на святкове богослужіння на 10 годину ранку до Свято-Покровського кафедрального собору, який перебуває вже у складі Православної Церкви України, — повідомив Даниїл Тарнавський.

Нагадаємо, поки що в храмі на Володимирській триває ревізія майна, аби невдовзі відновити в ньому богослужіння Православної Церкви України на постійній основі. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (354)
  • Галина Грам'як

    👍🏻👍🏻👍🏻🙏🙏🙏💙💛🇺🇦
  • Лидия Банашко

    слава БОГУ  слава УКРАЇНІ всім Благодаті БОЖОЇ
  • Лана Новохатько

    И этот храм отжали?
  • Євдокія Дзюбанюк

    В  цих людей , які захоплюють храми і в них не ходять від пороху і зомбоящика 5 каналу розум відсутній  !

keyboard_arrow_up