Помічнику священика, який побив колишнього військового в соборі, оголосили підозру

Помічнику священика, який побив колишнього військового в соборі, оголосили підозру
Колаж vsim.ua
  • Вручити підозру самому винуватцю особисто копи поки не змогли. Він, за словами Симчишина, переховується. 

  • Депутати звернулись до правоохоронних органів з вимогою провести чесне та справедливе розслідування за фактом побиття Артура Ананьєва. 

У неділю в Хмельницькому священик побив військового. Ця новина набула розголосу по всій Україні. Постраждалий — колишній військовослужбовець Збройних Сил України Артур Ананьєв. Він був санітарним інструктором 2-ої роти 19-го стрілецького батальйону. Нині захисник звільнений зі служби в ЗСУ. Детальніше про це ми розповідали в матеріалі “Мене били, душили і кинули на підлогу”: хмельницький військовий розповів про бійку в соборі моспатріархату

Того ж дня перед Свято-Покровським собором зібрались тисячі містян. Вимагали вигнати “московського попа”. Нині храм перереєстровують під юрисдикцію ПЦУ. А з приводу інциденту в соборі поліція відкрила 2 провадження. 

Так, в Нацполіції за фактом побиття військовослужбовця слідчі відкрили кримінальне провадження стосовно священика за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України — “Хуліганство”. Але патрульні того дня затримали військового за статтею 173 КупАП. Це — дрібне хуліганство. 

Відео дня

У вівторок, 4 квітня, відбулась позачергова сесія Хмельницької міської ради. На ній міський голова Олександр Симчишин розповів, що наразі одному із фігурантів групового побиття в Свято-Покровському соборі вручили підозру. Він зауважив, що вручено підозру не самому фігуранту, а його батькам, оскільки самого чоловіка поки знайти правоохоронцям не вдалося. 

Також під час сесії депутати звернулися до очільників правоохоронних органів області:

Вони просять провести службове розслідування:

У прес службі головного управління Нацполіції Хмельницької області підтвердили, що у справі про побиття військового у приміщенні храму відкрите додаткове кримінальне провадження за ч.1 статті 125 Кримінального кодексу України. Це зробили за заявою потерпілого, який звернувся до поліції із відповідною заявою.

В межах розслідування Артура Ананьєва направили на проходження судово-медичної експертизи. Слідчі уже оголосили помічнику сященика про підозру.  Нині триває розслідування.

А також, за словами мера, необхідності вивчення тих матеріалів, які знайшли в кафедральному соборі на предмет колабораціонізму, державної зради, невизнання російської агресії проти України. Нагадаємо, під час ревізії в підвалі храму знайшли пропагандистський посібник “О россии” Ільїна, “россия перед вторым пришествием”, “русская идеология”, вісник “Трибуна русской мысли”, CD-диск, підписаний “Мы — русские”, заповіт російського імператора Олександра ІІІ, фото патріархів моспатріархату та дуже багато ідеологічних газет, статей та журналів. 

— Сподіваємось, що буде міра прийнята у вигляді запобіжного заходу в суді і надалі буде справедливе розслідування, тому що за такі речі має бути кримінальна відповідальність, — каже міський голова.

Також депутати припинили право користування 13-ма земельними ділянками, що належали УПЦ (мп). А ще звернулися до Верховної Ради з вимогою заборонити діяльність моспатріархату на законодавчому рівні. 

 

 

Передісторія

Нагадаємо, зранку депутат облради Віктор Бурлик повідомив, що військовий Артур Ананьєв пішов в московський храм щоб задати питання «Скільки людей ще має загинути, щоб люди перестали ходити в московський патріархат?» Натомість священик накинувся на бійця. На місце викликали поліцію. Деталі та відео події читайте в матеріалі У соборі Хмельницького прихильники моспатріархату побили військового (ВІДЕО)

Очевидці, які на той момент були на службі, кажуть,що військовий є ініціатором конфлікту. А в УПЦ взагалі заявили, що переодягнений у військового провокатор вчинив розбій у кафедральному соборі.

Додамо, що поліцейські затримали військового за статтею 173 КупАП. Це — дрібне хуліганство. А за фактом побиття військовослужбовця, зафіксованим на відео, слідчі відкрили кримінальне провадження стосовно священика за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України — “Хуліганство”. 

На інцидент відреагували в мерії та ОВА. Найближчим часом на позачерговій сесії міської ради депутати мають припинити користування УПЦ (мп) усіма земельними ділянками на території громади. А також ініціюють такі ж рішення до обласної та районної рад. В ОВА ж попросили хмельничан знизити градус напруги та надати можливість відповідним службам розв’язати конфлікт у правовий спосіб. Детально читайте про це у матеріалі В УПЦ (мп) хочуть забрати усі земельні ділянки, що входять до Хмельницької тергромади, – Симчишин

Також військовий Артур Ананьєв розповів чому на нього накинулись священнослужителі та як все відбувалося. Нині захисник звільнений зі служби в ЗСУ.  Артур каже, що на нього “накинулись попи”. Люди почали його бити, душити, він не мав чим дихати. Більше про це читайте у матеріалі “Мене били, душили і кинули на підлогу”: хмельницький військовий розповів про бійку в соборі моспатріархату

До слова, не вперше хмельничани за останній рік провокують інциденти на релігійному ґрунті. Днями скандально відома кам’янчанка Вікторія Кохановська біля Києво-Печерської сказала журналістам 5 каналу про ліквідацію чинної влади. А тоді почала розповідати про поділ України. За її словами, Буковина відійде від Румунії, Закарпаття — до Угорщини, до Польщі відійде Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ та Одеса. Детально про це читайте в матеріалі Скандально відома кам’янчанка Вікторія Кохановська заговорила про поділ України (ВІДЕО)

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (90)
  • Ірина Шепель

    Що з поліціянтами, які справу пришили військовому? Покарані? Чи далі будуть працювати за державні кошти на ворога?
  • Oksana Gorb

    ВОЇНИ НА ВІЙНІ, А НЕ В ЦЕРКВІ ВОЮЮТЬ!!!

    Анна Коваленко 'Клюшниченко' reply Oksana Gorb

    Oksana Gorb а попам можна в церкві воювати?
  • Таня Бородий

    А хто сказав,що він війсковий.Заказний ряжений,який ніколи не служив в армііі,і ніколи не був війсковим.Такі сатаністи влаштовують провокаціі,відволікаючи натовп від насущних проблем і закулісних ігр, від законів,які тихо приймаються за закритими дверима і відбирають свободу  у людей.Натовп потребує шоу.

    Василь Іванчук reply Таня Бородий

    Їдь до рашки ти там своя

    Василь Іванчук reply Таня Бородий

    А твій чоловік служить?

    Галина Юськова reply Таня Бородий

    Таня Бородий Він військовий і служив в 19 батальоні,після контузії на реабілітації

    Валентина Андросевич reply Таня Бородий

    Таня Бородий яка мудра,все знає

    Олекса Шумейко reply Таня Бородий

    А хто сказав, що він не військовий. На фронті нищив москалів-окупантів, за яких ти Таня дупу рвеш. Знає, що приніс нас срускій мір і запитав в попів-фсбешників, до якого часу московити будуть вбивати українців з благословіння попів московського патріархату. В чому він не прав і чому полягає його як ти сказала провокація? Якщо не скажеш то ти будеш кацапською балаболкою.
  • Леся Леся

    А чого підозру одному козлу. Це групове!!! Паравоз для всіх козлів, що били!!
    Чи поліція погано закони знає??

keyboard_arrow_up