В Україні дозволили батькові йти у декретну відпустку – Рада

В Україні дозволили батькові йти у декретну відпустку – Рада
Фото - "Ракурс"
  • Рада дозволила брати відпустку при народженні дитини батькові або іншим членам родини.
  • Закон передбачає відпустку тривалістю в два тижні.

В Україні відпустку при народженні дитини зможе взяти батько або інші члени родини – бабуся чи дідусь. Закон передбачає 14 днів одноразової оплачуваної відпустки. Про це передає УНІАН.

За закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька у догляді за дитиною" (реєстраційний номер 3695) проголосували 269 народних депутатів України.

Як йдеться у документі, одноразова відпустка у 14 днів (без врахування святкових і неробочих) надається працівникам: чоловіку, дружина якого народила дитину; батьку дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини, за умови що вони спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки; бабі або діду, або іншому повнолітньому родичу дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати чи батько якої є одинокою матір’ю (одиноким батьком). Вказується також, що така відпустка надається лише одній з цих осіб.

Відео дня

Окрім того, за бажанням матерів, відпустка по догляду за дитиною до трирічного віку може надаватись батькові, включно з виплатами відповідно до законодавства. 

Також передбачається, що підприємство, чи установа може за власні кошти встановлювати скорочену тривалість робочого часу для працівників, які мають дітей до 14 років або дитину з інвалідністю, а також  для одиноких матерів та батьків, які виховують дитину без батька (матері), зокрема й в разі тривалого перебування матері в лікарняному закладі.

Кабмін має у місячний строк має привести свої нормативно-правові акти у відповідність з цим законом і забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації цього закону. Надалі в Кабінеті Міністрів повинні проінформувати Разу про стан виконання цього закону. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Хороший закон для осіб з нетрадиційною орієнтацією.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up