В Україні продовжили воєнний стан та мобілізацію, — Железняк

В Україні продовжили воєнний стан та мобілізацію, — Железняк

Воєнний стан продовжили на 90 днів.

Верховна Рада проголосувала за продовження воєнного стану та термінів мобілізації.

Про це у тeлеграм-каналі повідомив депутат Ярослав Железняк.

— Парламент підтримав продовження воєнного стану на 90 діб до 21 листопада 2022 року. Також Рада підтримала затвердження Указу про Про продовження строку проведення загальної мобілізації, — написав нардеп.

Відео дня

За обидва рішення проголосували 328 народних депутатів.

Нагадаємо, Володимир Зеленський у п’ятницю, 12 серпня, вніс до Верховної Ради законопроекти щодо продовження мобілізації та воєнного стану. Попереднього разу парламент продовжив воєнний стан до 23 серпня.

Чому воєнний стан і мобілізацію продовжують на 90 днів

В Україні вдруге за час повномасштабної війни продовжили воєнний стан не на 30 днів, а одразу на 90. На “24 Каналі” пояснюють, що це гранично можливий період продовження воєнного стану, але кількість продовжень не обмежена.

Ще у травні, коли президент Володимир Зеленський вперше запропонував продовжити воєнний стан на 90 днів, нардеп Федір Веніславський пояснив, що у такого рішення є кілька аспектів. Перший — стратегічний. Адже наступ потребує значно більше часу, ніж оборона.

Другий — юридичний. Він полягає у тому, що за кожне продовження воєнного стану представники України в ООН повинні доповідати генсеку організації, оскільки цей режим передбачає обмеження певних конституційних прав та свобод громадян. Відтак, необхідність щомісяця доповідати в ООН відпала.  

Мобілізація ж зараз є необхідною для укомплектування Збройних Сил України та для ротації тих, хто зараз захищає нашу державу на фронті. Відповідно, якщо тривають бойові дії, то й призов теж повинен тривати.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Ковальчук

    Коли призвуть все те кодло щурів кабінетних які тішаться що їх не призвуть бо вони дуже важливі поци підарасня

keyboard_arrow_up