На велосипедах у Хмельницькому їздили клоуни, морячки та наречені

На велосипедах у Хмельницькому їздили клоуни, морячки та наречені
У Хмельницькому відбувся масовий велопробіг. На один день хмельничани відмовились від автомобілів і пересіли на "залізних коней".
Кожен у цій акції бачив свою мету. Для когось це можливість познайомитись з новими людьми та знайти друзів-однодумців, хтось таким чином заохочував знайомих до здорового способу життя, для деяких - бажання показати себе і подивитись на інших. Адже цьогоріч велопарад проходить не зовсім традиційно. Організатори вирішили зробити його костюмованим. Пропозиція швидко поширилась соціальними мережами і ось серед учасників можна було побачити клоунів, морячок та ковбоїв. Чимало хмельничан прийшли у вишиванках. 
Голова громадської організації "Клуб Екстрім" Вадим Зеленко розповідає, що акція присвячена Всесвітньому дню без автомобілів, яка щороку проходить у кінці травня. У Хмельницькому цей захід відбувається із 2006 року.
- Звичайно, акція набирає все більше і більше учасників. Позаминулого року було біля 500 учасників, - каже активіст.
 
Учасниця костюмованого велопробігу Людмила Гринчук дотрималась дрес-коду. Хмельничанка каже, що велосипед - це її "вічна любов".
-  Я часто їжджу по справах, буває за місто. Я не уявляю, щоб я не взяла участь у параді. Влітку ще брала участь у конкурсі "Леді на велосипеді". Цього року - це щось нове і цікаве, адже минулі рази учасники були у велоформі, - розказує Людмила Гринчук.
Найяскравіші учасниці дійства зізначються, що просто не уявляють свого життя без велосипеда. 
Ілона Міщенко (у костюмі клоуна): "Ми любителі велоспорту. Вирішили підтримати цей захід, бо велосипед - це здоровий спосіб життя. Взагалі стараємося брати участь у різних заходах".
Тетяна Іщук ("наречена"): "Чудовий день, чудова погода, є велосипед. Чому б не приїхати. Тим паче  це весело, цікаво і смішно. Головне - є хороші друзі, з якими не соромно і які тебе підтримають".
Ірина Ряба (в образі японської гейші): "Хочеться, щоб чим більше хмельничан залучились до велоспорту і звернути увагу влади на те, що у нас не вистачає велодоріжок.
Юрій та Інна щороку беруть участь у велопараді. Цей раз не став виключанням. Кажуть, що костюми обирали спонтанно. 
- Ми вважаємо, що здоровий спосіб життя - це те, до чого потрібно привчати наше суспільство.До акції долучали і друзів, щоправда,не всі були у костюмах.
Студентка Світлана Рибак зізнається, що власного велосипеда поки не має. Однак, намагається брати участь у велодні щороку.
- З друзями приїхала вдруге, раніше приїздила сама. Сподіваюсь, що скоро матиму можливість приїздити на власному "залізному коні".
Ольга Коберник, Ілта Апшенієкс та Настя Органіщук за велодоріжки у нашому місті. 
- Ми щороку приїжджаємо на такі акції. Нас об'єднує одна єдина мета - ми за безпечний велорух, а також велодоріжки, яких у нас ще немає, - кажуть дівчата.
 
Цього року маршрут проходить через вулицю Проскурівську, стадіон "Поділля", Старокостянтинівське шосе до проспекту Миру. Звідти велосипедисти їдуть на Майдан Незалежності, де покладатимуть квіти до меморіалу Небесної Сотні. 
Звідти повертаються на стартову позицію - до майданчику біля кінотеатру Шевченка. На них там чекають конкурси та розваги.
Серед учасників пробігу було багато дітей різного віку
-Цього року ми вперше зробили костюмований велопробіг у Хмельницькому, - розповідає «ВСІМ» організатор заходу Олександр Калінер. - Дуже добре, що його підтримали учасники різного віку. Такими акціями ми хочемо привернути увагу до необхідності розвитку велоінфраструктури в нашому місті. Ми й далі проводитимемо цікаві та різноманітні акції. Сьогодні була рекордна кількість учасників. 
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Alexander Kaliner

    Це був найкращий Велодень у Хмельницькому, на нього завітали 570 учасників!!!
  • Alexander Kaliner

    Круто
  • Анонім

    Краса!
  • Анонім

    все такие красивые
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up