Від призову можуть звільнити ще 2 категорії чоловіків: кого саме

Від призову можуть звільнити ще 2 категорії чоловіків: кого саме
Фото ілюстративне
  • У Верховній Раді зареєстрували законопроект, згідно якого пропонують звільнити від мобілізації 2 категорії чоловіків, які працюють з дітьми.

  • Дізнавайтеся кого саме, чому та за яких умов. 

В Уряді планують дати відстрочку від мобілізації певним категоріям педагогічних працівників. Відповідний законопроект №7226 зареєстрували у Верховній Раді. 

В документі йдеться про відстрочку від призову для чоловіків-педагогів, які працюють з дітьми. Автори законопроекту просять не призивати вихователів дитячих садків і тренерів (тренерів-викладачів) закладів фізичної культури та спорту державної, або комунальної форми власності.  Зазначають, це задля того, аби забезпечити стабільну роботу садочків та спортивних закладів для дітей. 

— Навіть у мирний час у багатьох таких закладів є проблеми із заповненням педагогічно-викладацьких вакансій, а коли велика частина наших співгромадян змушена була виїхати за кордон як біженці, ці кадрові проблеми загострилися. Тому здається логічним і доцільним додати названі педагогічно-викладацькі категорії до тих, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, —  вказано пояснювальній записці до законопроекту. 

Відео дня

Та є й певні умови: звільняти від призову будуть лише тих, хто має не менше 0,75 ставки в закладі та це місце роботи є основним. 

Крім того, автори пропонують, щоб вже мобілізовані військовослужбовці мали можливість за власним бажанням звільнитися зі служби. Це, кажуть, для того, аби повернутися до своєї колишньої роботи з дітьми. 

До слова, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що для жінок зроблять добровільний військовий облік та жодного обмеження на перетин кордону з 1 жовтня. Наразі в країні немає гострої потреби збільшувати кількість жінок у війську. Разом з тим у ЗСУ необхідні медики, радіотехніки та працівниці харчових технологій.

Нагадаємо, в Україні продовжили воєнний стан та мобілізацію ще на 90 діб — до 21 листопада 2022 року. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up