Відключення світла на Хмельниччині: оновили порядок черг на 30 листопада

Відключення світла на Хмельниччині: оновили порядок черг на 30 листопада

Енергетики запровадили основні та додаткові черги. Згідно графіків відключення можуть одночасно відбуватися за 4-ма чергами. Дізнавайтесь детальніше.

Ще зранку, 30 листопада, в Хмельницькобленерго повідомили, що сьогодні відключення по області відбуватимуться за аварійним графіком. Асе через дефіцит потужності. Станом ранок по області доведена величина потужності залишалась на рівні 57%. Згодом в Укренерго додали, що виробники електроенергії забезпечують 73% споживання електроенергії в країні. Дефіцит потужності складає 27%. Поступово зростає потужність генерації, що дозволить дещо зменшити дефіцит в енергосистемі.

Тож в обідню пору в Хмельницькобленерго змінили порядок відключень електрики в області. В товаристві повідомляють, що енергетики сформували оновлений порядок застосування черг на 30 листопада:

Відео дня

Згідно нього відключення сьогодні відбуватимуться за кількома чергами одночасно. А то й усіма разом. Для перегляду адрес, які наразі знеструмлені або будуть невдовзі знеструмлені, перейдіть на сторінку «Відключення за адресами».

— Ситуація в енергосистемі динамічна, у разі збільшення дозволеної величини потужності, порядок застосування черг буде змінено, — додають в Хмельницькобленерго. 

Нині робота енергетиків по відновленню електромереж ускладнюється ще й погодними умовами. В товаристві додають, що під кінець минулого тижня, внаслідок суттєвого погіршення погодних умов, на півночі області відбувся цілий ряд технологічних порушень в електромережах. Зважаючи на поєднання наслідків масованої атаки та погіршення погодних умов, значна частина споживачів була аварійно знеструмлена. 

Для здійснення аварійно-відновлювальних робіт персонал працював всі вихідні. Зважаючи на масштаби, залучили додаткові бригади та техніку. Як це відбувалось дивіться на відео:

Нагадаємо, ще з понеділка через дефіцит потужності енергетики застосували по всій країні графіки аварійних відключень. Загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок вже 7 хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі. Масштаби та складність пошкоджень дуже великі. Ремонти тривають цілодобово.

Поради на випадок аварійних відключень 

Важливо максимально зменшити обсяг споживання електричної енергії. Якщо у вашій оселі є світло, не вмикайте одночасно енергоємні пристрої, перенесіть використання таких пристроїв на нічний час з 23.00 до 07.00.

У патрульній поліції дали поради для населення на випадок аварійного відключення електроенергії.

Що придбати, щоб підготуватися:

  • свічки, ліхтарики, сірники, адаптер для зарядки телефонів у автомобілях
  • павербанки та акумулятори, батарейки
  • сухий спирт, туристичні примуси та балони з газом для них.

Дії під час аварійної ситуації:

  • вимкніть усі електричні побутові прилади, відімкніть з розеток
  • будьте особливо обережними під час використання свічок та сухого спирту
  • під час перебування поблизу проїзної частини, або її перетину обов'язково користуйтесь світлоповертальними елементами
  • в разі обриву та обвисання дротів не наближайтеся до них
  • будьте особливо обережними, коли знаходитесь в неосвітлених місцях в темну пору доби, не відпускайте дітей без супроводу дорослих.

Якщо ж ви потрапили у надзвичайну ситуацію, або стали її свідком копи радять звертатися до екстрених служб. 

Нагадаємо, в Україні розгорнули новий проект – «Пункти незламності». Його створили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії. До слова від вчора відкритими по всій країні є більше 3 тисяч таких пунктів. 

При таких “Пунктах Незламності”, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність: 

Дізнатися детальніше про "Пункти" та переглянути де вони знаходяться можна за посиланням. 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (141)
  • Настя Степасюк

    Перестаньте нити всі! Нікого не смущає, що в нас війна!!!!  Люди які під окупауією перебували до року без води та світла!! Перетерпете, дякувати Богу, що в підвалах не живемо..
  • Вера Щепанюк

    Така в країні ситуація.Аби не гірше

    Valentina Pushkaruk reply Вера Щепанюк

    Вера Щепанюк ситуація стосується тільки бідних, куди не кинь....
  • Катерина Демська

    Ніяких черг немає, виключають і включають коли хочуть і як хочуть.
  • Валентина Стаднійчук

    Непонятно включають на 1 годпотім сутки нема

keyboard_arrow_up