Вночі над Хмельниччиною знищили два “шахеди”

Вночі над Хмельниччиною знищили два “шахеди”
  • Внаслідок атаки ніхто не постраждав.

У ніч на 20 грудня росіяни вкотре атакували Україну ударними БпЛА типу «Shahed». Пуски відбулись ще близько 19-ої вечора із окупованого Криму (райони пусків – Чауда, Балаклава). Усього в Повітряних Силах зафіксували запуск 19 “шахедів”. 

Вони маневрували різними областями країни. На Хмельниччину дістались аж о 3.00 ночі. Про рух безпілотників сповіщали Повітряні Сили. “Шахеди” летіли в напрямку Старокостянтинова. 

Згодом в регіоні відпрацювала ППО. Як з’ясувалось — знову успішно. Адже на території Хмельниччини вже четверту ніч підряд збили одразу 2 “шахеди”. Це зранку уточнили в Повітряному командуванні “Захід”. 

Відео дня

Всього військовим вдалося знищити 18 ворожих дронів. Їх знешкоджували силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України в межах Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Вінницької, Хмельницької, Київської, Чернігівської та Кіровоградської областей.

В обласній військовій адміністрації повідомили, що внаслідок атаки населення не постраждало, а об’єкти на території регіону не пошкоджені. 

Крім того, цієї ночі противник завдав удару двома зенітними керованими ракетами по Харківщині. Їх випустили із ЗРК С-300 з Бєлгородської області рф. Попередньо — без постраждалих.

Нагадаємо, ми розповідали, що в останні місяці окупанти майже щоночі запускають “шахеди” по території нашої області. А найпопулярнішими маршрутами восени стали напрямки на Старокостянтинів та Хмельницький. Це показав аналіз маршрутів ворожих повітряних атак, які тривали із 6 вересня по 3 листопада.

Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат назвав місто Старокостянтинів символом знищення “шахедів”. Він каже, росіяни запускають дрони тими ж маршрутами, роблячи відхилення на 15-20 кілометрів. Це роблять, аби зменшити вірогідність їхнього знищення

Як розпізнати «шахед» та що робити, коли він поблизу? 

Інструкція:

Як діяти, якщо що ви впізнали ці характеристики:

Не збивайте дрони самостійно. Не фотографуйте, не знімайте на відео та не публікуйте в інтернеті політ чи збитий «шахед», особливо його номер. Це допоможе ворогу перевіряти, наскільки успішно пройшла операція та вирішувати, куди запускати наступний безпілотник. Повідомте про дрон можна за номером «102».

 

Яку інформацію не можна публікувати в соцмережах

Повітряні Сили інформують, готуючись до ракетних атак, росіяни використовують повітряну, наземну агентурну розвідку, вивчають соціальні мережі українських користувачів, різноманітні пабліки.

У жодному випадку не публікуйте в стані реального часу:

  • фото і відео пусків наших ракет протиповітряної оборони
  • фото і відео позицій наших засобів ППО
  • яка українська зброя де може стояти і які об’єкти прикривати
  • скільки одиниць техніки бачили чи пусків ракет чули.

Окупанти використовують таку інформацію для:

  • розвідки
  • прокладання маршрутів застосування ракет для обходу наших ППО
  • корегування та нанесення ударів по самих засобах ППО.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up