“Я йду, мамо, захищати вас”: на Хмельниччині попрощалися із трьома полеглими Героями

“Я йду, мамо, захищати вас”: на Хмельниччині попрощалися із трьома полеглими Героями
Фото - зі сторінок міських рад та місцевих видань
  • 24-річний Олександр Дезік з Городка.
  • 21-річний Назар Орловський з Шепетівки.
  • 35-річний Олексій Закліцький з Красилівщини. 
  • Їх провели в останню дорогу з почестями.
 

За останній тиждень Хмельниччина втратила багатьох Героїв. В обласному центрі провели в останню дорогу 4 воїнів: Миколу Глєбічева, Ігоря Кузя, Олексія Лопатіна та Олега Штифлюка. Прощалися з полеглими бійцями й у районних центрах та тергромадах області. 

Сьогодні, 21 травня, мешканці Шепетівки поховали Назара Орловського. Юнаку був всього 21 рік. Цього року Назар став випускником Львівської національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Тут і далі фото із місцевого видання м.Шепетівки

Він був призначений на офіцерську посаду 10-ї гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», де очолив підрозділ. В підпорядкуванні мав 112 бійців.

Відео дня

“Тепер я один з них, - гордо казав Назар своїм друзям. - Нормальні хлопці, я молодший за них, але мене поважають”.

Односельчани та друзі пам’ятають його завжди усміхненим, таким, що завжди прагнув бути першим і кращим, не пропускав жодного вишколу, тренування, змагань.  Назар казав: “Є така професія - захищати Батьківщину”. 

В останню дорогу Героя провели рідні, близькі, військові та односельчани. З почестями та державною символікою. 

В Красилові попрощалися із мешканцем села Гриценки Антонінської громади - Олексієм Закліцьким. Герою навічно залишиться 35. 

Фото з сайту Красилівської міської ради

Панахида відбулась в Свято-Троїцькому храмі Православної церкви України. Після панахиди колона із загиблим Гером-захисником відправилась до його рідного села, де він знайшов свій вічний спочинок, повідомляють у Красилівській міській раді. 

А в Городку вчора, 20 травня, поховали Олександра Дезіка. Юнак загинув 17 травня на Донбасі. Біля труни у скорботі стояла згорьована мати та заплакана дівчина полеглого Героя. А священник пригадував його слова, сказані матері.

Тут і далі фото із місцевого видання Городок. City

Я йду, мамо, захищати вас, - говорив не так давно Сашко, який захищав всіх нас від російської агресії”, - промовив отець Павло Глінських, настоятель храму Святої Великомучениці Людмили, княгині Чеської, де і відбулось поминальне богослужіння.

Опісля похоронна процесія вирушила на кладовище через центр міста.

Олександрові було всього 24 роки. Він звільняв Бучу від росіян, потім вчився користуватися новітньою зброєю у Польщі. Разом із городоцькими побратимами захищав Донбас. Там ворог наніс ракетний удар з комплексу «Точка У», внаслідок якого і загинув Герой, повідомляють у місцевому виданні Городок. City. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (552)
  • Світлана Бович

    Вічна пам‘ять!
  • Maye Umerova

    Светлая память
  • Halyna Morozko

    Царство Небесне Героям України🙏🙏🙏
  • Галина Заріцька

    Вічна світла пам'ять Героям України низький уклін рідним співчуття

keyboard_arrow_up