Як воюють дрони, які закупила хмельницька мерія. Відео з Авдіївки

Як воюють дрони, які закупила хмельницька мерія. Відео з Авдіївки
  • Воїни штурмової бригади, які нині воюють в гарячій точці, створили відеонарізку роботи FPV-дронів. 

 

У 2023 році Хмельницька міська рада придбала через Prozorro 1 463 дрони. Витратили на це 55 мільйонів гривень. Серед тих, які купували найчастіше були FPV-дрони та різні моделі DJI Mavic та DJI Matrice. Самих лише FPV-дронів придбали 1 305 штук на 28 мільйонів. Про це ми розповідали у матеріалі Хмельницька мерія увійшла у топ-10 замовників дронів для військових на Prozorro

Закупівлі продовжили й у 2024-му. Міський голова Хмельницького повідомив, що днями військові 110-ої окремої механізованої бригади надіслали йому відео роботи FPV-дронів, які отримали від мерії. Безпілотники використовували на просторах Авдіївки. А відеонарізку військові підписали «110 Хм». Це, за словами мера, не перше подібне відео, які йому надсилають захисники. 

Відео дня

— Рідко публікую такі відео! Робота 110 ОМБр на Авдіївських просторах на наших FPV-дронах! Такі відео з підписом «110 Хм» отримую кілька разів на тиждень! Потужно! — написав Олександр Симчишин. 

Переглянути відео можна в телеграм-каналі "Новини Хмельницький Vsim.ua":

Довідка:
FPV-дрони — це квадрокоптери, керовані оператором за допомогою спеціальної гарнітури (окулярів). Вони можуть нести корисне навантаження, при цьому у FPV-дронів немає автопілота і вони літають без GPS. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up