Як змінювалася головна ялинка Хмельницького за останні роки

Як змінювалася головна ялинка Хмельницького за останні роки
  • Новорічна красуня міста міняла не лише вигляд, а й локацію.
  • Збільшувалася сума коштів, яку виділяли на ялинку, прикраси та гірлянди.
  • Як і що мінялося за останні 5 років, дивіться в огляді від vsim.ua. 

У наш огляд потрапили ялинки за останні 5 років. Кожного року, окірм останнього, деревця складали із сотень природніх хвойних дерев і кріпили на металевий каркас. Зазвичай на живі ялинки йшло найбільше коштів з "святкового бюджету". Менше йшло на оновлення іграшок та гірлянд.

У 2013 році головна ялинка міста ще стояла на майдані Незалежності. Того року її зібрали із 380 дерев, які покріпили на металевий каркас. Загальна висота ялинки склала 26 метрів.

Відео дня

Починаючи із 2014 року усі новорічні святкування перенесли із майдану на «стометрівку». Тоді умовно встановили дві головні ялинки. Більшою була на майдані. Вона сягнула 26 метрів. Склали її із 362 ялинок і витратили на це все 22 тисячі гривень. На ялинку біля Шевченка знадобилося 165 хвойних дерев, що допомогли скласти 12-метрову конструкцію.

У 2015 році головною знову була 14-метрова ялинка біля кінотеатру Шевченка, на яку витратили близько 30 тисяч гривень. Тут проходили усі основні святкування. Склали красуню із 200 живих ялинок. Майже вдвічі більше пішло на встановлення красуні на майдані – 380. Вона сягнула 26 метрів у висоту і увійшла того року до десятки найвищих в Україні.

У 2016 році більшою знову була та, що стояла на майдані Незалежності – 26 метрів. Та головною вважалася 12-метрова, що була біля кінотеатру Шевченка. Саме там  проходили усі урочистості. Вона обійшлася місту в 33 тисячі гривень. Прикрас нових не купували. Використали старі. Відкривали ялинку під пісні гурту «Rock-H».

У 2017-ому головна ялинка міста вперше стала штучною. Саме дерево придбали за 490 тисяч гривень. Ще 1,5 мільйона витратили на 3D-освітлення, гірлянди і різноманітні прикраси. Цьогоріч ялинку встановили лише одну. 18-метровий атрибут новорічних свят встановили біля кінотеатру Шевченка, але на цей раз її посунули на пішохідну зону. Новорічну красуню видно з усіх боків Проскурівської.  Запалювали вогні на ялинці під пісні Ірини Федишин.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up