Забудовник «кинув» хмельничан, які купили квартири на Гречанах

Забудовник «кинув» хмельничан, які купили квартири на Гречанах
Жителі новобудови у Хмельницькому називають свій будинок мертвим. Ще три роки тому їх будинок мав здатися в експлуатацію, гарантуючи мешканцям усі умови для комфортного життя. Але це лише на папері. Насправді ж людей залишили у пустій будівлі без потрібних комунікацій, асфальтованого двору та газу.

Жителі новобудови на Гречанах почали заселятися у власні квартири будинку на Курчатова 6/2а ще в квітні 2014 року. Забудовник ПВП «Добробут-СП», директором якого є Валерій Посонський, домігся, аби  будівля була уже здана в експлуатацію. Хоча й вона досі не готова. До нього не було підключено ні газу, ні електрики. Забудовник не виконав чимало з того, що обіцяв при купівлі квартир. Хоча по документах усе в нього було готове ще в 2012 році.

Все за свій рахунок

Будівництво шестиповерхового будинку розпочалося ще в 2009 році. 60 власників квартир із нетерпінням чекали, коли зможуть заселитися у власні домівки. Та їхні мрії про красиве життя в хороших умовах розвіялися. Ззовні будинок  не досить схожий на житловий. Але в ньому вже живуть люди. Заляпані фарбою стіни, потріскана цегла, закриті клейонкою вікна… Складається враження, що його ще будують. Та люди змушені були поселятися і в такий, не досить охайний, дім. Вони вклали чимало власних коштів і хотіли отримати бажане. Але…

Відео дня

- Зробивши ремонт у своїй квартирі, ми не могли в ній жити. Будинок не був підключений до газу і не опалювався. Майже півроку ми змушені були жити у родичів, знайомих. Лише у квітні ми переїхали. А газ нам провели тільки влітку, - розповідає «ВСІМ» мешканець будинку Анатолій Грищишин.

Ігнорує мешканців

Аби вирішити усі проблеми із забудовником і довести житло до ладу, мешканці вирішили створити ОСББ, яке назвали «Щасливе-Гречани». Та й цього їм зробити вдалося не відразу. Власник був категорично проти і навіть не давав їм списки усіх жильців. Найбільш активним його вдалося роздобути випадково. Усі погодилися вступити в об’єднання, яке відразу почало діяти. Уже в червні будинок було газифіковано. Вирішено було проблему із електролічильниками. І це все за власні кошти жильців. Та це лише краплинка того, що стоїть на заваді спокійному і комфортному житті людей, які так цього прагнуть і вклали чималі кошти.

- Ми неодноразово зверталися до Валерія Броніславовича із проханням довести справу до кінця і виконати все обіцяне ним. Час від часу він подає вигляд, ніби щось робиться. Але, як правило, на наші прохання не відповідає, - розповідає «ВСІМ» голова ОСББ «Щасливе-Гречани» Володимир Гук. – Лише сьогодні я дзвонив до нього тричі. Просив прийти, і розказати людям чому будівництво незавершене і чому він не усуває усі недоліки. Та все марно.

Не з’явився Валерій Посонський і на позачергові збори ОСББ. На них члени ради об’єднання підготували звернення до директора ПВП «Добробут-СП». В ньому жителі просять забудовника привести до ладу будинок та прибудинкову територію. Терміном завершення останніх робіт є 15 жовтня 2015 року. Якщо усі вимоги не будуть виконані, то ОСББ звернеться до міської влади, прокуратури, які мають дати відповідну оцінку таким діянням і відізвати ліцензію на будівництво у «Добробут-СП».

Ні майданчику, ні озеленення

Згідно декларації про готовність об’єкта до експлуатації дитячий майданчик біля «Щасливого» з’явився ще у 2012 році. Люди уже три роки блукають, та не можуть віднайти місцини, де могла б гратися малеча. Вони змушені гуляти в сусідніх дворах. У власному дітки можуть лише побігати чи помалювати крейдою на бетоні.

Чому бетон? Згідно документів прибудинкова територія мала бути заасфальтована ще в першому півріччі 2012 року. Замість нього лише рік тому з’явився бетон, на якому уже утворюються ямки.

- Його просто вимиває дощ. І це пройшов лише рік. Коли якась злива, то у подвір’ї стоїть вода. А що буде далі? – бідкається Володимир Гук. - У той же період, що дитячий майданчик і асфальт, мало бути проведене озеленення. Якщо вважати ці бур’яни, що ростуть попід будинком, деревами чи кущами, то воно дійсно було зроблене.

Перший поверх будинку не є житловим. Тут мають бути офіси та крамниці. У членів ОСББ викликає стурбованість те, що ними хтось користується, але хто саме – невідомо.ОСББ хоче привести прибудинкову територію до ладу. Але для цього потрібно, аби дім передали на їхній баланс. Робити цього забудовник не хоче.

У третьому під’їзді проживають лише декілька людей. Ця частина будинку найменше готова. Вона відрізняється і ззовні, оскільки не покрита білою селікатною цеглою, як решта будівлі.Це й же під’їзд часто затоплюється. Його підлога ще не дороблена до кінця. А знадвору, коли піде дощ, протікає вода. Стеля тут обвалилася на другий день, після її закріплення.Наталія Грищишин жаліється, що у неї взимку досить холодно. На плитці у ванній в неї часом й іній стояв. А у під’їздах у холодну пору року не набагато тепліше ніж на дворі. Вони не опалюються. А через дірки біля вхідних дверей дуже сильно дме.

Аби почути пояснення такої бездіяльності від самого забудовника журналіст «ВСІМ» спробував поговорити з ним. Та усі намагання були марними. На чисельні дзвінки  Валерій Посонський не відповідав. Не вдалося відшукати його й на офісі, який знаходиться неподалік від «Щасливого».

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    На фото вище-голова ОСББ "Щасливе-Гречани",а не "пузатий забудовник". До забудовника навіть додзвонитися не можна,не те що фото зробити.
  • Анонім

    Скільки можна терпіти це свавілля нашого головного архітектора Дуні? Він явно приклав до цього руку. Дати документи про готовністю неготового будинку - абсурд і беззаконня. Я б на місці жильців не тянув і вже давно подав би в прокуратур, яка б по логіці змусила цього пузатого забудовника зробити те, що він повинен. думаю, що і міська влада тут приклала свої загребущі пальчики

    Km Andrey reply Анонім

    Друже, причому тут головний архітектор ? перш ніж писати дурниці поцікавтеся хто приймає збудовані будинки в експлуатацію і на якій підставі, відкрию величезну таємницю - інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Хмельницькій області на підставі поданої забудовником декларації про готовність об'єкта до експлуатації, до повноважень головного архітектора відноситься хіба (на той час) видача архітектурно-планувального завдання, на підставі якого розробляється проектна документація на будівництво

    Anonymous reply Km Andrey

    всі пузаті на одне лице

    їм аби загребти

    чи ти щитаєш Дуню святим, раз не він видав а ДАБК?

    Дуня скільки натворив із своєю падругою женою, що то 3,14да
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up