Жінки, які стануть на облік у військкоматах з 1 жовтня, не зможуть виїхати за кордон, — Андрусів

Жінки, які стануть на облік у військкоматах з 1 жовтня, не зможуть виїхати за кордон, — Андрусів

Щоб покинути країну їм доведеться брати спецдозвіл у військкоматах. 

З 1 жовтня 2022 року всі жінки  мають стати на облік у військкоматах. До переліку професій, за якими представниць прекрасної статі братимуть на облік є багато популярних спеціальностей:  медики, програмісти, музиканти, журналісти, працівниці ресторанів і готелів, бухгалтери, менеджери, перекладачі. З повним переліком можна ознайомитися за посиланням

Відтак, ексрадник МВС та керівника Офісу президента Віктор Андрусів розповів для ТСН, що жінки, які від 1 жовтня стануть на військовий облік, не зможуть виїхати за кордон. Для цього потрібно буде брати спеціальний дозвіл від військкоматів. 

"Ті жінки, які від 1 жовтня будуть на військовому обліку і багато з них уже там було, по тих професіях, які були раніше заброньовані, підпадають під загальні правила - вони можуть виїхати тільки відповідно до певного дозволу. Тобто це так само, як зараз стосується чоловіків. Тобто чоловіки можуть виїхати, але їм потрібен для цього окремий дозвіл або внесення у спеціальну систему. Це стосуватиметься невеликої кількості жінок: 2-3 тисячі осіб. Тобто це ніхто суттєво не відчує", — пояснив Андрусів. 

Відео дня

Також, кажуть, в умовах воєнного стану можна не чекати до жовтня, а стати на облік зараз. На облік беруть жінок молодших 60 років, які не мають протипоказань через здоров'я та професія чи фах яких є у наказі Міноборони.

Нагадаємо, нещодавно ми писали про тернополянку, якій вручили повістку на вулиці через те, що перебувала надворі під час комендантської години. Детальніше читайте тут — Тернополянка отримала повістку. Чи будуть мобілізувати жінок?

Опитування

Як ви ставитесь до жіночої мобілізації?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Віка Манзюк

    І знову все примусово, спочатку кажуть нікого обмежувати не будуть, а тут вже все, заборона. Брехня на брехні, аж тошно від цього.
  • Es fero

    Я НЕ РОЗУМІЮ ОПИТУВАННЯ ВАШОЇ ГАЗЕТИ. СТАТТЯ ПРО ОБЛІК ВІЙСЬКОВИЙ. А ПОТІМ ВАШЕ ОПИТУВАННЯ ЯК ВИ СТАВИТЕСЬ ДО ЖІН. МОБІЛІЗАЦІЇ? ТО Ж ЦЕ НЕ ОДНЕ І НЕ САМЕ!
  • Es fero

    бачу підписав Резніков. а його жінки якої професії і їх всіх ?  і чи в Україні їх жінки?))))))))
  • Es fero

    добре шо з.є..сь падруги певіци ротом та інші всіляки таяни даяни, та на Мальдівах, та в Тайланді. їхні професії нахер не треба ніколи і ніде і не стратегічні, зате  бабло косили коли в Україна під фанеру концерти робили.

    чогось в Львів ніхто не поїхав, Тернопіль, всі закордон.

keyboard_arrow_up