Хмельничани за 60 днів об’їдуть автостопом вісім країн Європи

Хмельничани за 60 днів  об’їдуть автостопом вісім країн Європи
Подружжя з Хмельницького Анна Думанська та Богдан Місюренко, які рік автостопом мандрували Азією, будуть підкорювати Європу. Усю подорож планують «розбити» на три частини. Перша займе два місяці, оскільки зимові свята пара хоче провести з рідними

- Мені найбільше хочеться відвідати Швейцарію, бо мій батько мріє туди колись потрапити, а Богдану – Іспанію, бо там, як нам казали друзі, живуть дуже добрі та гостинні люди, - каже Анна. – Минулий Новий рік зустріли у В’єтнамі, тому цього року хочеться впоратися швидше і відсвяткувати у сімейному колі. 

 

Мова – не перешкода 

Відео дня
> - Через декілька тижнів після приїзду ми знову поїдемо на захід вивчати нові для нас країни, - говорить Богдан. – Думаємо розбити мандрівку всією Європою на три частини: спочатку оглянути центральну і південну частину, оскільки наближається зима і не хочеться сильно мерзнути, потім – Балкани, і наостанок – північні країни. 

 

Мандрівники поки не знають, як будуть повертатися назад, кажуть, що в дорозі буде видно. Морально вони вже налаштувалися, тому з нетерпінням чекають нових вражень. Та поки що не називають суму, яку потрібно буде витратити. Річна мандрівка Азією коштувала подружжю півтори тисячі доларів.

 

- Про гроші скажемо, коли повернемося, зараз ще важко спрогнозувати таке, - каже Анна. – Але найбільше грошей йде на візи в країни, а також на їжу та проїзд в громадському транспорті у великих містах. 

Подружжя володіє українською, російською та англійською мовами, запевняють, що цього їм вистачає для спілкування з іноземцями. А в кожній країні вони вивчають декілька головних фраз, які будуть корисні в подорожі. Досі мовних проблем не було, тому через це молоді люди не переживають.

 

- Якщо мова проста, то вона вивчається автоматично, - каже Богдан. – Тобто, чуєш, як місцеві говорять, і повторюєш, їм приємно, а ти потроху вже можеш висловлюватися. По-китайськи ми розуміли лише деякі слова і фрази. У Азії загалом справи з англійською мовою йдуть добре. Завжди можна знайти англомовну людину.

 

Нічого не бояться 

Особливість подорожей Ані та Богдана – пересування тільки автостопом. Після мандрівок у такий спосіб Україною, Росією та Азією Європа вже не страшна. Бажання дізнатися більше про інші культури та познайомитися з цікавими людьми мотивує подружжя до нових подорожей. 

 

- Звичайно ж, цього разу немає ніяких страхів, – каже Анна. – Ми майже не готуємося до подорожі. Лише збираємо необхідні речі, а інформаційною піготовкою – визначенням цікавих місць – будемо займатися вже в дорозі. Вже придбали маленький рюкзачок для техніки та штатив для фотоапарату. А в авто сідати вже нестрашно, адже ми проїхали у більш ніж 1300 транспортних засобах. Так, 99,9 % людей траплялися хороші і дуже допомагали в дорозі, а до п’яних ми ніколи не сідали. 

 

З кожною мандрівкою подружжя все більше вивчає культуру та побут іноземців, але найголовніше їхнє надбання – цікаві знайомства. Порівнювати між собою різні народи Анна і Богдан не люблять, адже впевнені, що люди цікаві у кожній країні по-своєму. У них вже з’явилося багато друзів з Індонезії та Брунея. 

 

- Найдивнішими за своєю культурою нам здалися китайці та в’єтнамці, адже вони їдять собак та котів, - каже мандрівниця. – Самі ж не ризикнули спробувати екстравагантну страву. Загалом більшість ситуацій в мандрівці можна спрогнозувати. А от сюрпризні зустрічі та неочікувані події дуже гріють серце та залишаються в пам’яті назавжди. Так, одного разу ми зустріли на вершині вулкана в Індонезії наших хороших друзів, навіть не знаючи, що вони також зараз в цій країні.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up