Коли послабнуть морози та прийде тепло: прогнози синоптиків

Коли послабнуть морози та прийде тепло: прогнози синоптиків
  • Сьогодні було -17 градусів у Хмельницькій області.
  • Синоптики кажуть, що температура підвищиться вже наступного тижня. 

За останню добу в Хмельницькій області були найвищі морози за всю зиму. Цього ранку температура повітря в регіоні сягала -17 градусів. Такі дані наводять в обласному гідрометцентрі.

На 10 лютого метеорологи прогнозують мінливу хмарність без опадів. На дорогах буде ожеледиця. Вітер південно-західний з поривами до 5-10 метрів за секунду. А температура повітря вночі сягатиме -10-15 морозу, вдень від -3 морозу до +2 тепла. 

Відео дня

В Укргідрометцентрі уточнюють, що температура у центральних, східних областях та в Карпатах місцями сягатиме до -17-22 градусів морозу. 

 

Разом з тим вже наступного тижня морози мають послабнути. Це відбудеться з 11-12 лютого. Діаграма!

— З потеплінням прийдуть опади, зниження атмосферного тиску, рвучкий вітер. Метеопати, готуйтеся! Інша, тепліша та з опадами, погода прийде в Україну вихідними, 11-12 лютого, — пише Наталка Діденко

Синоптик Стас Щедрін попереджає про зміну погоди вже від 10 лютого. За його словами очікується потепління, але тепло супроводжуватиметься дощами та мокрим снігом.

— Все вже від завтра до України поволі, але впевнено почне надходити потепління. Тільки також побільшає й опадів у змішаній фазі, тобто дощі та мокрий сніг, — каже Щедрін.

Надалі, ж за прогнозом, тенденція в сторону потепління тільки наростатиме по всій Україні.

Раніше ми розповідали якою буде погода в лютому. Синоптики зробили перші прогнози того, що готує для жителів області останній місяць зими. Ми зібрали прогнози народних синоптиків та погодних інформерів. Детальний прогноз на місяць читайте в матеріалі Морози чи потепління: прогноз погоди на лютий по Хмельниччині

Нагадаємо, що в лютому буде 4 короткочасні магнітні бурі. Причина цього явища – обурення магнітного поля Землі, коли планета виявляється під ударом сонячного вітру. Магнітні бурі будуть слабкої, сильної та середньої потужності. Це може призвести до погіршення самопочуття. Коли відбудуться магнітні бурі читайте в матеріалі Магнітні бурі у лютому 2023: коли їх чекати та як вберегти здоров’я

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up