Донбас три роки буде «особливим», сепаратистам амністія: Рада підтримала Порошенка

Донбас три роки буде «особливим», сепаратистам амністія: Рада підтримала Порошенка
Народні депутати проголосували за законопроекти про особливий статус Луганської і Донецької області, які включають у себе амністію для бойовиків та підтримку регіону Україною.

За проект про особливий статус проголосували 277 депутатів, за проведення амністії – 287, повідомляє «Українська правда».

Згідно з цим законом  на три роки запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, до яких належать райони, міста, селища, села, розташовані станом на день набрання чинності цим Законом у межах району проведення АТО.

Держава гарантує недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання  осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей.

Відео дня

Законопроект про амністію передбачає звільнення від відповідальності "учасників збройних формувань", членів самопроголошених органів у Донецькій та Луганській областях, а також людей, які протидіяли проведенню антитерористичної операції.

Сепаратисти звільняються від кримінальної відповідальності за умови, що вони протягом місяця з моменту набрання чинності цим законом звільнили або не утримують заручників, добровільно здали зброю та вибухівку, не займають адміністративні та інші будівлі, не блокують органи державної влади та організації.

Проти них будуть закриті всі кримінальні справи, скасовані адміністративні штрафи. Водночас дія закону не поширюватиметься на тих, хто скоїв важкі злочини, причетний до падіння малайзійського літака чи перешкоджав розслідуванню цієї трагедії. Питання про застосування цього закону вирішуватиме суд.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Maaike

    яка безхребетність... зрада полеглих там захисників України. Хоч би заборонили всім тим амністованим бандюгам залишати територію того лугандону. Хоч на тих самих три роки. тьху ((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:08 У Кам’янці запустять безкоштовний автобус до кладовища 16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera 20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up