«Релігійні» сесії. У Хмельницькому зберуться депутати обласної, районної та міської рад

«Релігійні» сесії. У Хмельницькому зберуться депутати обласної, районної та міської рад
Олександр Симчишин, Віолетта Лабазюк, Богдан Цимбалюк
  • Відразу три сесії запланували провести завтра, 4 квітня.

  • Дізналися, з чим саме це пов’язано.

У Хмельницькому завтра, 4 квітня, запланували провести три сесії — міської, районної та обласної рад. Про це журналістам vsim.ua стало відомо з власних джерел у кожному з цих органів.

Сесію обласної ради скликають на 10:00 за розпорядженням голови — Віолети Лабазюк. Зробила вона це у зв’язку з подіями у соборі УПЦ (МП) на Володимирській. Там, нагадаємо, під час служби побили військового. Це сталося вчора, 2 квітня. Згодом того ж дня відбулися збори хмельничан, на яких зібрали понад тисячу підписів на перехід храму до Православної церкви України.

Виносять на сесію облради два питання:

Відео дня

Про це повідомляють на офіційному сайті органу.

Сесія міської ради, ймовірно, також пов’язана з подіями на Володимирській. Раніше міський голова Хмельницького Олександр Симчишин повідомляв, що у раді мають намір припинити УПЦ (МП) користування усіма земельними ділянками на території громади. Для цього хочуть зібрати позачергову сесію.

На сайті міськради повідомили, що сесія збереться на 09:00. На неї винесуть 13 питань щодо припинення права постійного користування земельними ділянками юридичним особам. Всі вони стосуються ділянок, де розміщені церкви УПЦ (МП), зокрема й собор на Володимирській.

Що ж до районної ради, то її сесія є черговою і не пов’язана з подіями у соборі. На неї виносять 63 питання. Про це журналісту vsim.ua розповіла керуюча справами ради Ольга Трачук. Втім, серед питань, які розглядатимуть депутати, є й релігійне. Йдеться про звернення до вищих органів влади, яким вимагається закрити церкви УПЦ (МП). Цей документ включений до порядку денного ще до подій на Володимирській.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Ліля Закрицька

    ВІОЛЕТА ОЛИКСАНДРИВНА НАЮКРАЩА ЗНИХ ВОНА АКТТИВНІША РОЗУМНА ДОБРА ИМОЦІЮНА ДОПОМОГАЄЕ БИЮЦЯМ НАШИМ ГИРОЯМ ЯКІ ЗАХИЩАЮТЬ УКРАІНУ🔷🔶🤗🤗🤗

    Виталий Федак reply Ліля Закрицька

    Ліля Закрицька ХМЕЛЬНИЦЬКА ТВЕРДОЛОБІСТЬ ЦЕ ДІАГНОЗ
  • Виталий Федак

    Гамалій купив все що тільки міг але як тільки підняв руку на церкву все втратив бо від Божої кари не втечеш, так само буде і з тими хмельницькими твердолобням що піднімають руку на церкву
  • Леонид Романишин

    Посьміховисько на всю Україну в самому центрі міста ще кацапське кодло грілось

    Виталий Федак reply Леонид Романишин

    Леонид Романишин Зато тепер там буде так само пусто як і в ПЦУшників на Тернопільській
  • Леонид Романишин

    Тому що влада вже відслужила також своє .пора міняти.

    Марія Халатурник reply Леонид Романишин

    Микола Кушнір Відірвати їх від корита зможуть тільки люди.Але ж скільки ще є таких,що голосуватимуть за 1  кг їхнього макарону ,чи  гречки перед виборами.В тому і вся наша біда.А коли прозріють,то пізно буде...

    Микола Кушнір reply Леонид Романишин

    Марія Халатурник від корита їх відірвати дуже важко для кого війна а для них мама рідна скуповують за безцінь всі підряд він же голосував за антинародні закони при Януковичу чим і приніс до нас війну

    Марія Халатурник reply Леонид Романишин

    Леонид Романишин Давно пора провчити цих лабазюків і їм подібних,бо для них нема війни.Дуже зажерлись.Поміняти на тих,хто захищає Україну А цих ,,царів"-геть!

keyboard_arrow_up