“Вася, астанавісь”: Новачок, дві акції протесту та політтехнології

“Вася, астанавісь”: Новачок, дві акції протесту та політтехнології
Колаж. Використані скріни із сюжету "Перший подільський" і відео "Хмельницький live".
  • “Та нам нормально”, - фраза заступника Симчишина, яка спонукала хмельничан зібратися на акцію протесту.
  • Учасники вимагали пояснень від Василя Новачка за ремонт доріг та майдану Незалежності.
  • Таких акцій одночасно проходило дві.
  • Зібрали для вас подробиці й пояснюємо чому одна з акцій, ймовірно, звичайна політтехнологія від влади.

Передісторія

Якщо ви в курсі про невдоволення ремонтом майдану та доріг, крилаті висловлювання Василя Новачка та вимоги протесту, гортайте до наступного розділу. Якщо ні, то читайте далі.

Неякісний ремонт доріг та, особливо, майдану Незалежності, викликав незадоволення в багатьох хмельничан. На неї відреагував Василь Новачок - заступник міського голови й директор департаменту інфраструктури. На запитання журналістів він сказав наступне:

  • Що стосується естетичного вигляду, мені хочеться сміятися з тих естетів, які живуть десь в Південно-Західному мікрорайоні, на Озерній чи в мікрорайоні Ракове, бувають на майдані Незалежності раз в рік, а з космосу вони точно його вигляду не бачать. Але от їх зачепило, що чиновники у своїх кабінетах сидять і дивляться на негарний майдан. Та нам нормально, — сказав Василь Новачок.

Фраза “Та нам нормально” миттю розлетілася соцмережами. “Не нормально нам” - так розпочали свій заклик організатори акції протесту, які вчора, 8 липня, почали закликати хмельничан прийти і підтримати наступні вимоги:

  1. Відео дня
    /li>

Дві акції протесту

Учасники акції, про яку ми писали вище, зібралися біля пам'ятника "Віра. Надія. Любов", який на розташований посеред майдану. Людей було небагато. Вони стояли із аркушами А4. на яких були наступні фрази:

  • Вася, астанавісь
  • Нам не нормально
  • Роби нормально, щоб було нормально
  • Зекономив - спотворив

Інша акція зібралася біля стін міської ради. Люди тримали в руках картонки від ящиків з різними написами, в яких прізвище заступника Симчишина було з помилками — «Геть Новака» та «Ганьба Новачу». Деякі з учасників цієї акції виглядали як безхатченки. До того ж від них був чутний запах алкоголю. Ймовірно, за те, що вони прийшли сюди, їм пообіцяли гроші. Принаймні, це вони сказали на відео, яке опублікували в групі "Хмельницький LIVE" у Facebook.

Василь Новачок вийшов на сходи міськради. Загалом він говорив все те ж саме, про що ми писали раніше. Про його пояснення слів "Та нам нормально", про ремонт струменевим методом й перспективи реконструкції майдану читайте за посиланнями в кінці матеріалу. Варто також зазначити, що під час акції він вибачився за свої слова, які збурили хмельничан.

Організатор акції біля пам’ятника «Віра. Надія. Любов» - хмельничанин Дмитро Прудивус. У коментарі журналістам vsim.ua він розповів, що акція біля будівлі міської ради була провокацією.

  • Акція біля міської ради була для того, щоб дискредитувати мою акцію, тому що люди виступали, не знаючи, проти кого вони, називали його Новаком, Новичком і по всякому. Вони не знали, проти кого вони виступали. Вони казали, Діма, тобто я, заплачу їм по 200 гривень, не знаючи, хто я, тому що вони пройшли повз мене і навіть не помітили. Відповідно, просто їм дали задачу, і вони ходили дискредитувати нашу акцію.

Дмитро Прудивус не знає, хто організовував акцію під міською радою. Однак припускає, що це могли бути люди, пов’язані з «Командою Симчишина».

Політтехнології влади? 

Спостерігав за акціями протесту співзасновник громадської організації "Центр моніторингу органів влади" Олексій Голеншин. Ми звернулися до нього за коментарем. Він вважає, що акція протесту, яка була під стінами міськради, - політтехнології міськради або тих, хто “біля неї”.

Олексій Голеншин, співзасновник ГО "Центр моніторингу органів влади" 

Опитування

Як ви вважаєте, хто організував мітинг під міською радою?

Читайте по темі:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Алексей Попадин

    Так перший срок семчишин  робив  для міста багато, но тепер він став і його команда першими крадіями. Для чого ставити єфеліву башню в списувати неймовірну кучу горошей , якщо можна було поставити Український памятник культури…а в нас багата історія. . А новачку все вірно говорять , буйвол вийди подивись на площу що ти зообив. Краще б його не трогав.
  • Катерина Савицька

    Зібралось десяток людей неадекватних за проплату.
    Якби багато людей були невдоволені ремонтом на майдані-то вони б прийшли на мітинг.
    В основному люди розуміють.що потрібно робити ремонт в тих місцях .де він терміново вже необхідний.
    Прийде час і до робіт на майдані.адже бюджет небезмірний.
  • Надія Боднар

    Було б цікаво, але щоб прочитати статтю , потрібна платна підписка. Тому нецікаво.
  • Читач83

    Голосуйте за"Команду Симчишина "-отримаєте на посадах в місті отакого Васю,під керівництвом якого зрізали половину дерев в місті. А тепер будуть відмивати  кошти і заробляти латанням асфальту.За такої якості це можна робити кожен рік.

keyboard_arrow_up