36-річний хмельничанин захворів на ботулізм: чи знайшли ліки

36-річний хмельничанин захворів на ботулізм: чи знайшли ліки
  • Вчора, 28 листопада, до інфекційної лікарні потрапив 36-річний житель села Немичівці Хмельницького району.
  • В чоловіка діагностували ботулізм. Стан пацієнта був вкрай тяжкий. Знадобилася сироватка Анатоксин, якої в Хмельницькому не знайшлося.
  • Хворого поклали до реанімації. Чи отримали необхідну вакцину з Києва та як наразі почуває себе пацієнт, дізнавалися журналісти vsim.ua.

На Хмельниччині зафіксували вже дев’ятий за рік випадок ботулізму. 36-річний житель села Немичівці Хмельницького району невдало поласував домашньою тушонкою та загримів до лікарні. Чоловік самостійно приготував м’ясну страву з голови свині, а коли скуштував - відчув запаморочення, важкість при ковтанні та почав втрачати зір. Мати хворого викликала «швидку», яка відвезла його до Хмельницької районної лікарні. Там пацієнту поставили діагноз “ботулізм”. Вчора, 28 листопада, хворого терміново перевели до інфекційної лікарні Хмельницького. Про це повідомляють на сайті ДУ "Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України".

Стан чоловіка був критичний, але необхідної сироватки від ботулізму в Хмельницькому не знайшлося. Як розповіла заступник головного лікаря інфекційної лікарні Нінель Марцонь, ввечері Анатоксин доставили знайомі хворого із Києва. Чоловіку відразу ввели ліки, наразі пацієнт ще знаходиться у відділені інтенсивної терапії, але його стан значно покращився.

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Антоніна Іванова

    Це наша медицина
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 19:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 18:42 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up