Чи вийде Хмельниччина з «червоної» зони. Запитали в голови ОДА

Чи вийде Хмельниччина з «червоної» зони. Запитали в голови ОДА
Ілюстративне фото
  • Серед шести показників Хмельницька область перевищує лише два.

  • Це дозволяє вивести регіон з «червоної» зони, але цього досі не сталося.

  • Чи варто цього очікувати? Запитали в голови ОДА.

Станом на ранок сьогодні, 30 листопаді, на Хмельниччині перевищені два епідемічні показники, а саме:

  • Відео дня
    /li>

Як ми вже писали раніше, у випадку перевищення двох показників карантинні норми допускають вихід регіону з «червоної» зони.

Втім, скоро цього чекати не варто. Такий висновок можна зробити з відповіді голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія:

— У нас дійсно є покращення тої ситуації, яка була, але, на жаль, все ще у нас є важкі хворі, які лікуються в лікарнях, і, як я зазначав у своїй доповіді раніше, ми, Хмельницька область, за двома показниками ще перевищуємо дозволені межі. Ці два показники — це рівень захворюваності, там де третє місце в Україні, 644, тоді коли по Україні це 508, і високий рівень госпіталізацій, це п’яте місце в Україні, це 75,2 на 100 тисяч населення, а має бути не більше 60. Також у нас висока летальність, це 3% від усіх хворих. Тому поки що всі епідеміологи проти виходу Хмельницької області з «червоної» зони, — сказав голова ОДА.

Додамо також, що зараз в Україні налічується загалом 14 регіонів, які перебувають у «червоній» зоні, хоча за показниками не мали б там бути:

Не виводити Львівську область із «червоної» зони попри покращення ситуації попросила обласна державна адміністрація. Про це повідомляє портал «Слово і діло». Аналогічне прохання надійшло від Луганської області, однак конкретний орган не називається.

Нагадаємо також, що 6 грудня карантин в Україні буде посилений. Зокрема, документи вимагатимуть від відвідувачів та персоналу громадських закладів у «жовтій» зоні. Під документами маються на увазі сертифікат про вакцинацію, негативний результат тестування або довідку про одужання.

Крім того, сертифікат про вакцинацію повинен обов’язково бути з QR-кодом, тобто з «Дії». Разом з тим послабили обмеження у транспорті — дозволили брати стоячих у кількості 50% від стоячих місць. Детальніше в окремому матеріалі.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up