“Ломить усе тіло, ніби мене побили”: історія хмельничанки Світлани, яка захворіла на COVID-19

“Ломить усе тіло, ніби мене побили”: історія хмельничанки Світлани, яка захворіла на COVID-19
Фото ілюстративне
  • Вона не знає де заразилася, проте часто користується громадським транспортом.
  • Тепер їй байдуже чи недосолені та свіжі котлети, бо вона не відчуває смаку, нюху і запаху.
  • Їй доводиться змінювати кілька сорочок за ніч через надмірне потовиділення.
  • Вона отримала позитивний результат тесту й готова розказати, як це: захворіти на коронавірус. 

У Хмельницькому продовжує збільшуватися кількість хворих на COVID-19. Останню статистику можете переглянути тут.  Серед знайомих ваших знайомих чи просто у близькому оточенні уже є ті, хто хворіє чи навіть вже перехворів “короною”. По цьому приводу навіть з’являються різноманітні жарти в соцмережах. 

Серед пліток на ринку або в якійсь черзі активно висловлюють свої припущення: “Поки всі не перехворіють це не закінчиться”. А є і ті, хто досі носить маску на підборідді, стверджуючи, що коронавірус - це всесвітня змова. 

Думки людей як завжди розходяться. Кожен вірить у якусь свою правду. Ну а поки це триває, пропонуємо познайомитися з реальною історією хмельничанки, яка дізналася, що має “корону”. Жінка самоізолювалася на два тижні. Довелося забути про роботу та домашні клопоти. До того ж подібних відчуттів, за її словами, ще не було при жодній хворобі.  

Відео дня

“Виявлено”

Хмельничанка Світлана - активна молода жінка. Вона одружена і має дітей. Має цікаву роботу, багато подруг, колег і знайомих. Із власних переконань жінка відмовилася опублікувати своє фото. Все це, щоб уникнути зайвих пліток і обговорень.

Сьогодні Світлана вимушена поставити своє життя на паузу. Так склалося через позитивний результат тесту на COVID-19, що отримала у п’ятницю, 9 жовтня. З того часу жінка лежить у власній спальні й каже, що не хоче абсолютно нічого, окрім сну. Однак журналіст vsim.ua все ж вмовила Світлану на короткотривалу розмову.

Отож, стало зле жінці ще минулого тижня. У неї піднялася температура і мучив страшенний головний біль. Зваливши все на звичайнісіньку застуду, жінка взялася збивати температуру. Як ні в чому не бувало вона поринула в сни. А вже вранці відчула: стало значно гірше. Тоді Світлана й звернулася до свого сімейного лікаря.

Думки про присутність в своєму житті “корони”, Світлана відхиляла. Та щоб знати точно, вирішила здати тест. Зробила це в одній з приватних клінік міста. Заплатила 950 гривень і результат отримала у той самий день. “Виявлено”, - зазначалося у медичному висновку.

Без нюху, запаху й смаку, однак із потом та ломотою

Після повідомлення новини своєму “сімейному”, лікування змінене не було. Світлана продовжила приймати препарати, які їй виписали раніше. А саме: противірусний засіб, вітамін “С”, цинк і кардіомагніл.

Тепер постійне місце Світлани - це її ліжко в спальні. Двотижнева самоізоляція відтепер її найкраща подруга. Разом із жінкою на карантин пішли і її близькі: чоловік та діти. Щоправда, всі тепер живуть у різних кімнатах і намагаються зайвий раз не контактувати. 

Температура в Світлани зникла. Нежить, кашель чи біль в горлі - все це її зараз не турбує. Натомість з’явилися інші симптоми, що не дають жінці як слід виспатися і навіть спокійно полежати. 

Разом із тим, що в жінки з’явилися нові симптоми - зникли ще й старі відчуття. Йдеться про смак, нюх і запах. “Нічого не відчуваю”, - каже Світлана. Така особливість поселилася від вчорашнього дня. 

Крім того, жінка познайомилася із новим для себе апаратом, що став для неї незамінним. Йдеться про оксіметр, що вимірює рівень кисню в крові. Із його допомогою Світлана перевіряє стан своїх легень. Показники жінка надсилає своєму лікареві, який і тримає все під контролем. А у випадку перевищення норми - доведеться робити рентген легень.

Слідкуючи за своїми відчуттями, Світлана стверджує: “Ця хвороба ні на що не схожа”. Каже, порівнюючи з грипом, коронавірус - і близько не стоїть. 

На запитання чим планує жінка зайнятися протягом самоізоляції, вона мимоволі сміється. Мовляв, сил абсолютно немає. І весь час хочеться лише спати. Робити нічого, адже в такий спосіб доведеться провести найближчі два тижні. 

Вже одужавши, Світлана планує повернутися до улюбленої роботи й продовжувати насолоджуватися життям. А от на питання де вона могла заразитися “короною”, жінка відповісти не може. Каже, в колі знайомих хворих не було. Хіба що часто користується громадським транспортом. 

Читайте також: Черги, довжиною в дні: де в Хмельницькому перевірити легені й скільки часу на це потрібно

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Izabel Adam

    Те же самые симптомы были .Один в один !
  • Slavent Kok

    Так це будун
  • Миколай Сивак

    А де "невіруючі"?

    Миколай Сивак reply Миколай Сивак

    Алина Краснюк відповідь вам: може у вас був звичайний грип?
    І питання до вас: це випадковість чи ні, що ви на деяких фото, аж занадто схожі з Таня Краснюк ?
    Ви блезнята, чи може ваш приклад, то реальна робота ботів?

    Миколай Сивак reply Миколай Сивак

    Алина Краснюк відповідь вам, може у вас був звичайний грип?
    І питання до вас: це випадковість чи ні, що ви на деяких фото, аж занадто схожі з @Таня Краснюк?
    Ви блезнята, чи може ваш приклад, то реальна робота ботів?

    Миколай Сивак reply Миколай Сивак

    Алина Краснюк відповідь вам, моде у вас був звичайний грип?
    І питання до вас: це випадковість чи ні, що ви на деяких фото, аж занадто схожі з Таня Краснюк?
    Ви блезнята, чи може ваш приклад, то реальна робота ботів?

    Миколай Сивак reply Миколай Сивак

    Алина Краснюк це випадковість чині, що на деяких фото ви аж занадто схожі з Таня Краснюк?
    Ви блезнята, чи може це реальна робота ботів?

    Алина Краснюк reply Миколай Сивак

    Питання до всіх віруючих. Лютий 2019р. У мене температура 39,5, мною трусить і дуже не добре, ніколи такого не було, злякалась, визвала швидку, вночі. Так як недовіряю лікарнями відмовилася лягати в лікарню, одразу усім почала роздавати гроші і мене на швидкій поводили по усім лікарям , узі, ніхто не знає що зімною. Наступного дня знову пішла туди, ренген, аналізи ще лікарі, ніхто не знає, що зі мною, скрізь я здорова. Виписали ліки від чого не зрозуміло, антибіотики, стало страшно і я декілька днів вперше в житті пила антибіотики. Температура 39 то піднімається то падає днів 5. Відправили повторно до лора, був інший чоловік на зміні, сказав це так в мене проходить звичайний вірус грипу, без горла і нежетю. Все!!! Цікаво, усі лікарі що контактували зі мною (а це швидка, щодня нова зміна) досі живі, бо усі родичі живі. І якби це було в наш час, я б писала душероздираючу статю як я перенесла грип?

    Миколай Сивак reply Миколай Сивак

    Таня Краснюк як цікаво і чому ці люди які "знають як жити" і "ні від кого не залежать" і не є "мамасою", не є "стадом"
    - одягаються в одяг який нав'язаний диктатурою моди ?
    Ходять в зали які є хвилею модної течії сьогоднішнього плину часу?
    - користуються банкнотами які свідчать що вони є рабами системи, гвитиками в обоймі?
    і не усі але з дебільшого є молодими дівчатами які також користуються прибутками своїх чоловіків чи батьків а самі не заробили на своє існування

    Таня Краснюк reply Миколай Сивак

    Николай Сывак до світу людей які вміють користуватись власним розумом і знають як їм жити і чого вони хочуть від життя нард мінно від тупої маси яка лише чекає коли їм накажуть що робити і як жити далі

    Миколай Сивак reply Миколай Сивак

    Таня Краснюк приєднуватись до чого 😂

    Таня Краснюк reply Миколай Сивак

    Николай Сывак і вам моі вітання. Приєднуйтесь

    Миколай Сивак reply Миколай Сивак

    Таня Краснюк вітаю 😄

    Таня Краснюк reply Миколай Сивак

    Николай Сывак я тут

    Наталія Бабчук reply Миколай Сивак

    Миколай Сивак ваша правда😔

    Миколай Сивак reply Миколай Сивак

    Наталія Бабчук це точно.
    Шкода лише що в цьому тонучому кораблі будуть усі, без виключення.

    Наталія Бабчук reply Миколай Сивак

    Миколай Сивак більшість з них уже віруючі...

    Адмін Адмін reply Наталія Бабчук

    Більшість з них вже перехворіла і не помітила
  • Виталий Александрович

    Нічого не хотілося, але з журналістами поспілкувалася

    Цікаво, як ви вийшли на звязок з хмельничанкою Світланою?)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up