Медик після “універу”. Дитячий лор Валентин малює з пацієнтами та навчає батьків

Медик після “універу”. Дитячий лор Валентин малює з пацієнтами та навчає батьків
  • Продовжуємо розповідати про молодих лікарів Хмельницького.
  • Цього разу знайомимося із 25-річним дитячим отоларингологом.
  • Валентин Постемський виглядає значно молодше своїх років.
  • Під час приймання пацієнтів, він користується певними “фішками”.
  • Завдяки цьому малі не вередують, а батьки - не нервують.
Лікарі до 30 - сьогодні таких фахівців працює в Хмельницькому чимало. Всі вони стали медиками відразу після “універу”. Їхній молодий вигляд і невеликий досвід роботи подекуди викликає запитання у пацієнтів. Та як правило, вони підтверджують свою компетентність позитивним результатом лікування. 

За проханнями наших читачів, ми розповідали вам про інфекціоністку Аліну Микитюк та сімейних лікарів - Богдана Скринька й Ольгу Пеленичко. Усім цим фахівцям ще немає 30 років. Попри молодий вік, вони щодня доводять свою професійність пацієнтам. 

Цього разу знайомимося з дитячим отоларингологом. Валентину Постемському всього 25. Медик не виглядає на свій вік, любить дітей, жарти та завжди перебуває в режимі “спокій”. Гортайте далі й читайте про лікаря детальніше. У коментарях залишайте ім’я наступного молодого медика, про якого хочете дізнатися більше. 

Щодня в середньому має близько 20 маленьких пацієнтів

Молодий та енергійний Валентин Постемський працює в міській дитячій поліклініці отоларингологом. Щоденно перед ним опиняються десятки дітей. І у свої 25 він знає, як вилікувати отит чи аденоїди в найменших пацієнтів. 

Відео дня

Бажання стати медиком у Валентина прийшло разом з опановуванням хімії та біології у школі. Вже у старших класах він точно розумів - піде вчитися на лікаря. Тож навіть змінив місце навчання: зі звичайної школи перейшов у ліцей, де була можливість глибше освоювати точні науки. Як слід відполірувавши свої знання, Валентин взявся вступати до “вишу”. З самого початку він поклав оком на Вінницький національний медичний університет імені Миколи Пирогова. І не прогадав. Нині медик каже: “Я дуже радий, що навчався у Вінниці”. 

Освоївши “Педіатрію” в університеті, Валентин, як і всі лікарі-початківці, взявся за інтернатуру. Очний цикл проходив у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені Миколи Пирогова. А заочний - в стаціонарі Хмельницької міської дитячої лікарні. Попри всю симпатію до Вінниці, Валентин Постемський все ж повернувся до рідного міста. Тут і продовжив свою лікарську кар’єру. Обрав для себе спеціальність отоларинголога. Відразу після інтернатури він влаштувався в міську дитячу поліклініку. 

Постемський Валентин Володимирович
Фото medics.com.ua

Загальний стаж медика, разом з інтернатурою, складає близько 2 років. Офіційно на роботу в поліклініку він працевлаштувався трохи більше, як рік тому. З того часу фахівець веде як амбулаторне приймання в поліклініці, так і працює черговим лікарем. Як каже Валентин, з дітьми може статися щось в будь-який момент. Скажімо, застрягнути кістка в горлі. 

А от в поліклініці Валентин працює у дві зміни. Щодня він допомагає одужати в середньому 20 дітям. З них, каже медик, найбільше пацієнтів до 10 років. Менший відсоток складають діти до 1 року та підлітки. 

Загалом працювати з дітьми - це не випадковість, яка випала на долю медика. Молодий фахівець зізнається: малих пацієнтів просто обожнює. Звідки така любов до дітлахів - не знає. Мовляв, молодших братиків чи сестричок ніколи не мав. Щоб малі не вередували під час огляду, Валентин використовує свої “фішки”.

“А ви вже таке робили?”, - запитували батьки пацієнта у Валентина

Серед найпоширеніших проблем, із якими звертаються до лікаря - аденоїди, отит, фарингіт або гайморит. Трапляються, що проблеми неврологічного характеру плутають з отоларингологією. Наприклад, розповідає медик, неврози, коли дитина покашлює, або головні болі. 

Молодий дитячий лор розповідає, що йому легко працюється з усіма категоріями дітей. Будь-то чи немовля, чи підліток. Все це через режим “спокою”, що завжди увімкнений у Валентина. Це не лише сприяє його професійності, а й викликає довіру в батьків. Останні іноді приходять до лікаря стурбовані, бо хвилюються за стан свого чада. Та лікар Валентин Постемський знає, як їх втішити. Каже, що деяким батькам проводить цілі лекції з анатомії. Розповідає, що, де і як влаштовано. 

На початку роботи молодого лікаря часто запитували батьки пацієнтів: “Скільки вам років?”, “А ви вже таке робили?” Це Валентин пов’язує зі своїм молодим виглядом. “У мене батьки теж молоді”, - пояснює фахівець. За рік роботи всі запитання до медика зникли. Він каже, що своїми діями довів: сумніватися в ньому немає потреби.

У вільний від роботи час, Валентин читає, дивиться фільми чи зустрічається з друзями. А ще опановує нові знання: відвідує різноманітні конференції. Багато спілкується і зі своїми колегами по роботі. Каже, в колективі любить пожартувати. 

Валентин Постемський вважає, що бути молодим лікарем - означає мати жагу до роботи. Мовляв, є бажання вилікувати всіх і зробити те, що не вдавалося жодному медику до нього. 

Відгуки про Валентина Постемського

Відгуки про лікарів Хмельницького можна переглянути на сервісі medics. Там розміщена адреса, за якою працюють медики. Також деякі фахівці публікують своє фото. Хмельничани можуть поставити свою оцінку лікарю за 5-ти бальною шкалою. Або ж залишити відгук. 

Отоларинголога Валентина Постемського містяни оцінили найвищим балом. А ще залишили 16 коментарів. Усі вони є позитивними. 

Читайте також:

Лікар до 30. Розповідаємо про молодих медиків Хмельницького

Медик після “універу”. Розповідаємо про 29-річного сімейного лікаря Богдана Скринька

Медик до 30: хмельничанка Аліна розповіла про шлях від танців до роботи в інфекційній лікарні

Лікар до 30. Як Ольга Пеленичко впізнає пацієнтів за голосом та їздить на роботу в шоломі
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (82)
  • Лілія Мельничук

    Хороший лікар, прийняв нас навіть по закінченні свого робочого часу за що йому дякуємо 🤗
  • Ivanna Fiut

    Чудовий лікар,від Бога. 👍👍👍  Побільше б таких лікарів.  Вдячна йому за лікування сина.
  • Галина Войтюк

    Це ще один доказ того, що не всі навчалися за кабана! Це нове покоління нормальних сучасних медиків. Супер!!!!
  • Мар'яна Гончарук

    Хороший і приємний лікар

keyboard_arrow_up