«Нормальне явище»: у вакцинованих хмельницьких медиків були побічні ефекти

«Нормальне явище»: у вакцинованих хмельницьких медиків були побічні ефекти
Ілюстративне фото
  • Більшість працівників інфекційної лікарні згодні на щеплення.

  • Наразі першу дозу отримали менше третини з них.

Працівники Хмельницької інфекційної лікарні належать до першого етапу вакцинації проти COVID-19. Станом на сьогодні, 2 березня, першу дозу вакцини «Oxford/AstraZeneca» серед 280 працівників отримали 100, і щеплення будуть продовжувати й надалі. Про це під час онлайн-брифінгу розповіла головний лікар Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна.

За її словами, у вакцинованих працівників не було ускладнень після вакцини, але були побічні реакції:

— Треба відрізняти реакції та ускладнення. Реакції після вакцинації — це абсолютно нормальне явище, і ми були з ними ознайомлені, тому що ми були про них проінформовані з інструкції до вакцини. Практично від усіх вакцин можуть бути побічні реакції. Дається конкретний відсоток. Якщо говорити про вакцину, яку ми використовували, це приблизно 40% побічних реакцій. Перед тим, як вакцинуватися, ми це вивчали, і десь приблизно в 40% випадків були такі реакції, — розповіла Оксана Піддубна.

Відео дня

Як розповіла головний лікар, серед побічних реакцій було підвищення температури на наступний день після вакцинації. Зокрема, в Оксани Піддубної, яка теж зробила щеплення, температура підвищилася до 37,8 градуса. Також у неї був біль у місці ін’єкції та головний біль, що також є типовою побічною реакцією. Такий стан знімається парацетамолом або німесилом, і це також передбачено інструкцією.

Перші щеплення в інфекційній лікарні провели у п'ятницю, 26 лютого, а побічні реакції проявилися у вихідний день, 27 лютого. Вже в понеділок, 1 березня, всі вакциновані медики мали нормальне самопочуття і вийшли на роботу.

Сьогодні, 2 березня, щеплення в інфекційній лікарні проводять знову. У разі появи побічних реакцій медики завтра зможуть залишитися вдома. Про всі такі випадки кожен вакцинований повідомляє свого сімейного лікаря. Він, своєю чергою, подає інформацію про це для Міністерства охорони здоров’я. За 28 днів після першої дози вакцини медикам будуть вводити другу.

За словами Оксани Піддубної, вакцину не вводили людям, які мають:

У разі одужання або зниження рівня антитіл медики зможуть вакцинуватися.

Як розповіла головний лікар інфекційної лікарні, в медичному закладі вакцинувалися майже всі лікарі та медсестри, крім того, дали згоду на щеплення більшість санітарок, хоча серед них більше тих, хто скептично ставиться до вакцинації та поки не вирішили, чи будуть це робити.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Юрій Марцінкевич

    В одного медика відказала нога
  • Лілія Леус

    Оксана Піддубна,дякую за інформацію
  • IGOR

    Власть провалила вакцинацию и это понятно. Но так, как она её начала это вообще полный фейл. Начала прививать медиков, многие из которых стали отказываться. Все увидели картинку, как из всей больницы привилось 2 человека. Это разве придало доверие вакцинации? Теперь люди не только идут на вакцинацию со страхом, но и с самонакрутами. Минцифры запустили запись добровольцев в очередь (в Дія) и за первые сутки таких людей нашлось 50 тысяч. Эти люди реально ждут вакцину, нужно было начать с них, все бы увидели, как люди идут с энтузиазмом, и через несколько недель спокойно прививали бы по плановой карте. Но нет, сейчас вся страна знает, что от вакцины отказываются врачи. Очень тупо...
  • Izabel Adam

    Зачем делать вакцину переболевшим ,если есть иммунитет ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up