Чи правда, що від дріжджів болить живіт, можуть бути інфекції та навіть рак? Відповідь на це питання дала виконувач обов'язків глави МОЗ України Уляна Супрун.
Як написала вона на своїй сторінці у Facebook, найбільше суперечок викликають дріжджі саме в хлібі.
"Крім пухкості, дріжджі роблять хліб кориснішим — збагачують його вітамінами та амінокислотами. Зокрема в такому хлібі більше заліза. Коли тісто підходить, ферменти мікроорганізмів руйнують фітин борошна. Фітин - це сполука, що зв’язує іони заліза чи цинку і робить їх недоступними для засвоєння в нашому кишківнику. Тому хліб на кислому тісті містить значно більше доступного заліза", - написала Супрун.
Як вона уточнила, перейматись, що живі сполуки в хлібі можуть принести якусь шкоду — не варто.
"Але чому тоді після хліба можуть виникати біль в животі та здуття? Бо в білому хлібі чи здобних булках багато вуглеводів та мало клітковини", - зазначила Супрун.
Якщо вас лякають дріжджі та ви прагнете зробити свій раціон більш здоровим — обирайте цільнозерновий хліб. Він містить більше поживних речовин, вітамінів, мінералів та клітковини. Головне — добре його пережовуйте та запивайте.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.