Спалах кору в Україні: яка ситуація на Хмельниччині і що кажуть медики

Спалах кору в Україні: яка ситуація на Хмельниччині і що кажуть медики
  • З початку року на Хмельниччині кір "підхопило" більше 600 мешканців. За показником захворюваності, область на 14 місці в Україні. 
  • За минулий тиждень захворіло 34 людини, серед яких четверо немовлят. 
  • Епідеміологи кажуть, кір завезли з Європи, а кількість хворих постійно зростає. 

Кір прогресує. За минулий тиждень в Україні захворіло 800 людей. Більша частина з них - це діти. На Хмельниччині зафіксували 34 випадки захворювання. Через кір злягли 19 дорослих і 15 дітей.

Яка ситуація в Україні

З початку року на кір захворіли майже 26 тисяч людей по Україні. Такі статистичні дані наводиться центр громадського здоров'я МОЗ. Найбільше хворих у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях, а також на Одещині, Тернопільщині та у Києві. Від ускладнень кору за півроку померло 12 людей.

На карті ми показали кількість дорослих та дітей, які захворіли на кір, в кожній з областей України. Цифру по конкретному регіону можна побачити при наведенні на чорний кружечок певної області. 

Відео дня

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство охорони здоров’я затвердило порядок проведення безоплатної імунізації дорослих, які належать до груп ризику. Таке рішення прийняли через зростання кількості хворих серед дорослих. Зокрема, йдеться про поширення захворюваності у групах, що проживають у спільному просторі - військові, учасники Операції об’єднаних сил, студенти, а також серед освітян і медиків. Саме тому дорослих із зони ризику будуть вакцинувати безкоштовно.

До них входять:

  • групи професійного ризику: медичні працівники, працівники освітніх закладів та немедичні працівників закладів охорони здоров'я, представники силових структур (МВС, Міноборони, СБУ, Національна поліція України, Національна гвардія України, Прикордонна служба України, Державна служба охорони)
  • студенти навчальних закладів без обмеження віку

За тиждень кір "підхопило" 34 людини

За більш ніж півроку на кір у Хмельницькій області захворіло 606 людей. Серед них 267 дорослих і 339 дітей. В лабораторному центрі МОЗ у Хмельницькій області кажуть, показник захворюваності досить високий і спалах кору досі не залишає людей у спокої. 

- Спалах кору в Україні продовжується. Нічого не робиться для локалізації захворюваності. Ми знаємо, що в нас кір типу В3 і він завезений з Європи. В Хмельницькій області тримається показник на одному рівні, але він достатньо високий. На мою думку, він буде таким і до кінця року, а далі будемо бачити. На щастя, у нас не було летальних випадків, - розповідає лікар-епідеміолог лабораторного центру МОЗ у Хмельницькій області Лариса Калінер. 

За минулий тиждень в Хмельницькому кір "підхопило" 34 людини. Третина з них - це діти віком до 9 років. Решта - дорослі та діти старшого віку. 

Довідково: Кір - інфекційна хвороба, яку спричинює вірус. Характеризується вираженою автоінтоксикацією, гарячкою, запальними явищами з боку дихальних шляхів, кон'юнктивітом, появою своєрідних плям на слизовій оболонці ротової порожнини і папульозно-плямистим висипом на шкірі. Це одне з найбільш заразних вірусних захворювань, Найбільш сприятливими до кору є діти, тому відносять хворобу нерідко до так званих дитячих інфекційних хвороб.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 19:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 18:42 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up