В Україні безкоштовно вакцинуватимуть від кору дорослих, які у зоні ризику

В Україні безкоштовно вакцинуватимуть від кору дорослих, які у зоні ризику
  • Безоплатну вакцину раніше могли отримати лише діти. 
  • Зараз ж МОЗ вирішило безкоштовно щеплювати від кору і дорослих, які перебувають у зоні ризику. 
  • Хто зможе вакцинуватись за бюджетні кошти?

З початку року в Хмельницькій області зафіксували майже 500 випадків захворювань на кір. Схожа ситуація і у інших областях. Саме тому Міністерство охорони здоров’я затвердило порядок проведення безоплатної імунізації дорослих, які належать до груп ризику. Таке рішення прийняли через зростання кількості хворих серед дорослих. Зокрема, йдеться про поширення захворюваності у групах, що проживають у спільному просторі - військові, учасники Операції об’єднаних сил, студенти, а також серед освітян і медиків. Про це повідомляють на офіційному сайті МОЗ. 

Саме тому дорослих із зони ризику будуть вакцинувати безкоштовно. До них входять:

  • групи професійного ризику: медичні працівники, працівники освітніх закладів та немедичні працівників закладів охорони здоров'я, представники силових структур (МВС, Міноборони, СБУ, Національна поліція України, Національна гвардія України, Прикордонна служба України, Державна служба охорони)
  • студенти навчальних закладів без обмеження віку

Відповідно до чинного законодавства, вакцини закуповуються лише для імунізації дітей. Рішення про імунізацію дорослих у групі ризику приймається, як реагування на спалах кору. 

Відео дня

Нагадаємо, що кір – небезпечне і дуже заразне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смерті. Діти, які не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up