ТОП-5 змін у роботі Хмельницької міської лікарні: що зробили у 2018 році

ТОП-5 змін у роботі Хмельницької міської лікарні: що зробили у 2018 році
  • Покращені відділення та комфортні умови. У Хмельницькій міській лікарні презентували ряд медичних інновацій.
  • Цього року для закладу закупили нове обладнання та реорганізували кілька відділень.
  • Як виглядає нова апаратура та які операції стали доступними для хмельничан. дізнавалися журналісти vsim.ua.

У 2018-ому в Хмельницькій міській лікарні відбувся ряд позитивних змін. На реформування відділень, реорганізацію роботи персоналу та нове обладнання з місцевого бюджету виділили значну суму. На купівлю сучасної апаратури пішло 7 мільйонів гривень. За 4 мільйони гривень відремонтували відділення гемодіалізу, неврології, ЛОР-відділення та утеплили фасад корпусу №1. Про це все розповіли представники міськради та медики, коли звітували за зроблене.

  1. Облаштовують відділення гемодіалізу

Наразі хмельничани отримують послугу гемодіалізу в обласній лікарні. Крім місцевих жителів, надходять пацієнти з різних районів області, тому тутешніх ставлять на більш пізній час. Для декого - це 1 та 2 години ночі. Саме тому з минулого року на території міської лікарні почали ремонтувати приміщення та облаштовувати відділення гемодіалізу.

Відео дня

Тут прийматимуть виключно хмельничан. Наразі 74 місцевих мешканців потребують регулярного проходження процедури. Відділення вже повністю відремонтоване. Чекають лише поки Хмельницька обласна рада прийме відповідне рішення та передасть кошти на 4 установки гемодіалізу. Повноцінно розпочати роботу планують з 2019 року.

2. Підлатали дах та поставили нові пластикові вікна

За два останні роки провели ремонтні роботи корпусу №1 Хмельницької міської лікарні, який було споруджено ще в 1956 році. Утеплили фасад та цоколь будівлі, перекрили дах та повністю замінили старі вікна на нові пластикові. На це з міського бюджету витратили 3 мільйони гривень.

- Приміщення стало значно тепліше та комфортніше для пацієнтів. Це також дало змогу зекономити кошти для міського бюджету, адже видатки на тепло тут значно зменшилися, - розповів очільник міста Олександр Симчишин.

3. Закупили нове обладнання

Для хірургічного відділення міської лікарні придбали дороговартісне обладнання. Тепер у Хмельницькому пацієнтів з жовчнокам’яною хворобою оперуватимуть сучасним лазером.

Раніше подібні операції проводили лише за допомогою прямого хірургічного втручання. Для більш сучасного методу, відправляли пацієнтів у Львів. Наразі апарат вже налаштований та готовий до роботи. Крім цього з’явилося обладнання для хірургічних операцій на жіночих статевих органах. Шляхом ендоскопічної хірургії тут видалятимуть кісту та інші доброякісні пухлини.

4. Ремонтують операційну для ЛОР-відділення

Раніше окремої операційної у ЛОР-відділення не було. В цьому році операцій на органах дихальних шляхів вирішили обладнати окреме приміщення.

- Зробили ми це для того, щоб не було перехресних суміжних інфекцій. Загальні хірурги працюють зі своїм середовищем. Оперують живіт, кишківник, де є своя мікрофлора. У нас трохи специфіка. Ми плануємо зробити дві операційні: одна - для чистих операцій, друга - для гнійних. Для цього нам був необхідний власний оперблок, щоб не чекати черги між іншими хірургічними операціями, - розповів завідуючий ЛОР-відділенням Дмитро Василенко.

Також для ЛОР-відділення закупили необхідне устаткування та насадки для нього.

На сьогодні, у Хмельницькій міській лікарні проводять навіть ринопластику - операцію, що змінює форму носа.

5. Оновили неврологічне відділення

Вже понад два місяці триває ремонт і в неврологічному відділенні Хмельницької міської лікарні. Наразі оновили 4 блоки інтенсивної терапії для пацієнтів, які перенесли порушення мозкового кровообігу.

- У нашому відділенні зазвичай лежать хворі після складних операцій та потребують довгої реабілітації. Тепер ми матимемо значно комфортніші умови. Також виділили приміщення на окрему апаратурну.  - розповів завідуючий неврологічним відділенням Ігор Михалюк.

У 2019 році планують продовжити ремонтувати приміщення медзакладів та закуповувати нове обладнання. Більш детально про це читайте згодом. Слідкуйте за життям Хмельницького разом зі vsim.ua.

Медики та представники влади розповіли лише про позитивні зрушення в окремих закладах. Над чим у сфері охорони здоров’я їм потрібно ще попрацювати? Пишіть у коментарях.

Читайте також: У Хмельницькому ліквідують поліклініки. Що з ними буде

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей Попович

    Случилось побывать в кардио отделении, был приятно удивлён тому как сделан санитарно-гигиенический блок туалеты просторные с современной сантехникой и двухрежимным освещением, душевые с горячей водой без отключений т.е. то что даёт человеку почуствовать себя человеком.

    Оценка 5.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up