Як впоратися із впливом магнітних бур

Як впоратися із впливом магнітних бур
Залежність людини від погоди не обмежується лише метеозалежністю. Існує ще метеоневроз та залежність від магнітних бур. Здоровий спосіб життя та відмова від шкідливих звичок допоможуть полегшити ці недуги.

Погодні невротики
Метеоневроз – це дуже поширена недуга, яку неможливо пояснити на біологічному рівні.
Залежність багатьох людей від погоди пояснюється не перепадами тиску, не зміною погоди і не спалахами на Сонці, а проблемами психологічними.


- Метеоневроз – це фатальна залежність настрою і самопочуття від того, яка за вікном погода, - пояснює начальник неврологічного відділення Хмельницького військового госпіталю Микола Любченко. - Аналізи показують, що в організмі все гаразд, але людина реально нездужає. «Як тільки побачу, що за вікном дощ, так відразу все з рук валиться», – ось найпоширеніший в цьому випадку вислів.


Лікарі радять метеоневротикам узяти себе в руки і не вередувати. Хоча подібна залежність від погоди може призвести до вельми сумних результатів. Автомобілісти ризикують потрапити в аварію, на роботі працівник стає вкрай неуважним.

Відео дня
>
Зарубіжні вчені дійшли висновку, що долати метеоневроз треба тільки науковими методами.
- Ця недуга, хоч і схожа на звичайну лінь, але є серйозним захворюванням, з яким необхідно активно боротися, - розповідає Микола Любченко. - Прояви метеоневрозу не піддаються фіксації. Тут не допоможуть найсучасніші прилади. Апатію, тугу, нудьгу не можна виміряти.


Досить важко зрозуміти і самі причини метеоневрозу. Буває, що ще в дитинстві дитина часто спостерігає, як у батьків псується настрій при поганій погоді. У будинку змінюється атмосфера, дитині приділяють менше уваги. Все це відкладається в дитячій підсвідомості і потім, вже в зрілому віці, може призвести до метеоневрозу.


Іншою причиною метеоневрозу може бути вроджена потреба у певній кількості сонячних променів. Особливо важко такій людині жити в північних, малосонячних регіонах.
- Вирішувати проблему можна двома шляхами, - пояснює лікар. - Треба створити в своїй квартирі затишну атмосферу - щільно завісити вікна, придбати лампи денного світла, щоб будь-які погодні катаклізми за вікном були непомітні. Можливо, це допоможе.

Клопоти від збурювань
Немало клопоту людям завдають дні підвищеної сонячної активності. У народі їх зазвичай називають магнітні бурі.


- Якщо ви страждаєте на серцево-судинні захворювання, підвищується тиск, у дні активізації магнітних бур максимально скоротіть перелік запланованих справ, - радить Микола Любченко. - Перенесіть неприємні розмови або важливі візити на інший день, уникайте конфліктних ситуацій, обмежте перегляд телепередач, роботу за комп’ютером. Бажано не користуватися автомобілем, а прогулятися пішки. І, без сумніву, не варто у ці дні захоплюватися алкоголем.


Будьте вкрай обережні. Пам`ятайте, що в ці дні ви особливо вразливі.
Як свідчить статистика, близько 70% інфарктів, гіпертонічних кризів та інсультів трапляються якраз під час горезвісних магнітних бур. Учені з`ясували, що при коливанні магнітного поля Землі, яке відбувається унаслідок збільшення сонячної активності, кров курсує по капілярах значно повільніше. Відповідно, неминуче настає кисневе голодування тканин органів. У організмі відбуваються зміни.


- Як захисна реакція на негативну дію навколишнього середовища, в такі моменти спостерігається підвищення рівня холестерину і адреналіну, - пояснює лікар. - Це призводить до підвищеної стомлюваності, дратливості, до зниження життєвої активності. У дні магнітних бур набрякає обличчя. Гіпертонікам у такі дні без ліків виходити на вулицю не варто.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    ні про що
  • Anonymous

    полезно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up