За місяць зареєстрували більше сотні хмельничан із захворюванням на кір

За місяць зареєстрували більше сотні хмельничан із захворюванням на кір
  • За даними МОЗ, з початку цього року в Україні на кір захворіли понад 30 тисяч людей.
  • Випадки захворюваності фіксують і в Хмельницькому. Переважно це діти.
  • Детальніше читайте далі.

Цьогоріч в травні зареєстровано 110 випадків кору. Це на 65 випадків менше, ніж в квітні. Серед захворюваних - 57 дітей та 53 дорослих.

З них:

  • діти до 1 року - 12 осіб
  • 1-4 роки - 18 осіб
  • 5-9 років - 9 осіб
  • 10-14 років - 9 осіб
  • 15-17 років - 9 осіб.

За даними МОЗ, щеплення - це єдиний захист від кору. Серед захворівших хмельничан були не щеплені 62 особи, а з щепленнями - 23.

Відео дня

Крім того, кором було вражено 11 шкіл та 4 вищих навчальних заклади. Такі випадки фіксували в ДНЗ № 1,5,11-по 2 випадки, в ДНЗ № 16, 21, 23, 35, 38, 40, 43 - по 1 випадку, а також 9 студентів в СПТУ №11, СПТУ №25, ХТЕК, ХНУ.

Нагадаємо, що кір - це надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

Дев’ять із десяти невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень - пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку (енцефаліту) тощо, а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору - вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
  • валентина

    Зато детский садик номер 40 ,,сонечко,, , за три года даже заболевания на грип не было, там дети нечем, нечем не болеют Тоже касается десконо садика и школы в книжкивцах Их что оберегает серый кардинал, они что особенные ?? А потом вырастут такие детки без единого хронического заболевания , и порядочность, толерантность, взаимопомощи, доброта у них будет асоцеироватся с словом слабость ! !! Пусть тоже болеют , чем они лутше ??Нечего ростить егоистов !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up