За тиждень на Хмельниччині 300 нових випадків COVID-19

За тиждень на Хмельниччині 300 нових випадків COVID-19

Одна людина померла через ускладнення від хвороби. 

У Хмельницькій області з кожним тижнем більшає хворих на коронавірус. Так, лише за тиждень з 1 до 7 серпня у медики зареєстрували 279 підтверджених випадків COVID-19. Такі дані Центру громадського здоров’я МОЗ. У порівнянні з попереднім тижнем, кількість нових хворих зросла на 35,4%, кажуть в обласному Центрі контролю та профілактики хвороб. 

І хоча за перший тиждень серпня одужали 183 хворих, однак через ускладнення, спричинені COVID-19, померла 1 людина. Найбільше хворих у Хмельницькому. Так за червень на коронавірус захворіло 95 містян, а в липні таких вже 247. Медики кажуть, в області панує Омікрон. 

Директор Центру Микола Габрикевич додає. що за останні два місяці в 4 рази зросла кількість дітей, котрі хворіють на COVID-19. Таку статистику лікар пояснює стрімким поширенням хвороби в світі та активною міграцією українців. Нагадаємо, рекордну кількість хворих ще на початку липня фіксували в Італії, Великобританії, Франції та Німеччині. 

Відео дня

Свою статистику надають й у Міністерстві охорони здоров'я. Там також занепокоєні зростанням захворюваності за останній місяць. До прикладу, лише за минулий тиждень в Україні виявили 3 893 нових випадки хвороби, що на 40% більше, ніж тижнем раніше.
За цей же період до лікарень госпіталізували 1 763 пацієнтів, одужали – 1 682 людини. Серед ліжок, виділених для лікування пацієнтів із коронавірусом, зайняті зараз 4,5%. А загалом за минулий тиждень від ускладнень коронавірусу померло 16 людей, тижнем раніше – 14

Аби захиститися від недуги Микола Габрикевич радить вакцинуватися. А тим, хто вже отримав 2 щеплення, рекомендує зробити бустерну дозу. Вакцини у закладах охорони здоров'я Хмельницької області є достатньо, в тому числі — й для здійснення щеплення бустерною дозою.

 

Станом на 1 серпня цього року в області щеплення отримали більше 997 тисяч громадян:

Наразі вакцинуватися проти COVID-19 можна в амбулаторіях за місцем тимчасового перебування або постійного проживання. 

Отримати щеплення в Хмельницькому можна в наступних пунктах:

Амбулаторія сімейної медицини №4 (вул. Залізняка, 14) 

Амбулаторія сімейної медицини №2 (вул. Повстанська, 36) 

Амбулаторія сімейної медицини №6 (вул. Гречка, 12)

Поліклініка №3 (вул. Майборського, 16)

Поліклініка Хмельницької міської дитячої лікарні (вул. Олега Ольжича, 1)

Актуальний перелік пунктів щеплень по Україні можна знайти за посиланням або за номером телефону 16-77.

Нагадаємо, в Україні дозволили одночасно вакцинуватися проти Covid-19 та інших інфекційних хвороб дітям від 12 років та дорослим. Детальніше про це читайте за посиланням. Крім того, людям, віком 60+ дозволили отримати другу бустерну дозу вакцини проти COVID-19.

Коли, кому та за яких умов можна отримати бустерну дозу щеплення проти коронавірусу розповідаємо детально у матеріалі Коли можна щепитися бустерною дозою вакцини проти COVID-19.

Найбільш розповсюдженим наразі, за даними досліджень, є Омікрон, що протікає значно легше, ніж попередні штами. Зазвичай, він “маскується” під ГРВІ та проходить за 3-4 дні. Сплеск захворюваності викликаний мутаціями BA.4 та BA.5 варіанту "Омікрон", які дуже легко передаються від людини до людини. Вірус BA.5 вже зафіксували в сусідній Чернівеччині. 

Опитування

А ви вакцинувались від COVID-19?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • PutnickFree

    Терміново всім треба вакцинуватися по п'ятому разу, бо виробники вакцин втрачають прибутки.

    Те що вакциновані хворіють разом з невакцинованими і навіщо колотися тим хто перехворів це вже зовсім інші питання!

keyboard_arrow_up