Автопарк Хмельницької міськради: на чому їздять чиновники

Автопарк Хмельницької міськради: на чому їздять чиновники
  • Авто за 1,2 мільйона возять міського голову Олександра Симчишина.
  • Це “Skoda Superb”, яку минулого року придбав “Електротранс”.
  • Загалом на балансі перебуває 37 автомобілів.
  • Із них не використовується лише один - “Nissan Leaf”, яким раніше їздив Роман Миколаїв.

Для перевезення посадовців структурних підрозділів, управлінь та департаментів Хмельницької міськради возять службові автомобілі. Таких на балансі офіційно є 37. Таку інформацію у відповідь на запит журналіста vsim.ua надали в міськраді. Розповідаємо вам про те, на яких автомобілях і хто їздить. 

Найновіший автомобіль в Симчишина

У 2021 році комунальне підприємство “Електротранс” купило новий “Skoda Superb”. Автомобіль 2021 року випуску має подушки безпеки, двозонну систему кондиціювання, задні та передній парктронік, передні та задні сидіння з обігрівом, лобове скло з обігрівом, оббивка сидінь – шкіра, повністю LED TOP передні фари динамічні з матричним світлом з омивачами фар, вкл. «Ефект Привітання» + LED TOP задні ліхтарі динамічні, мультифункціональна камера.

Skoda Superb. Фото ілюстративне

Витратили на нього 1,2 мільйона гривень. Цікаво, що в оголошеній закупівлі підприємство не вказало конкретну модель. Але прописало понад 50 вимог до бажаного транспортного засобу. Й під них підходила лише дана модель чеського виробника.

Відео дня

Через це ТОВ «Транзит ІО» розмістило на сторінці закупівлі повідомлення, в якому звернуло увагу на можливе порушення закону, який вимагає не допускати обмеження конкуренції та дискримінації учасників закупівель.  Зокрема, товариство здивувала вимога максимальної швидкості авто щонайменше 238 км/год при максимально дозволених в Україні 110 км/год.

ТОВ «Транзит ІО» звернулося зі скаргою до антимонопольного комітету. Там визнали, що технічні характеристики відповідають лише одній моделі авто — «Skoda Superb». Там також пред’явили «Електротрансу» вимоги — прибрати ряд технічних характеристик. Підприємство це зробило, але в результаті все ж придбало бажану модель транспортного засобу. Купили його у “Торговому домі “Євромоторс”, кінцевим бенефіціаром якого є Людмила Гвоздьова, дружина екснардепа Михайла Гвоздьова.

Згідно із вказаними у відповіді на наш запит даними, автомобілем користується міський голова Олександр Симчишин. Раніше він їздив на службовому “Audi A6”. Поки дане авто 2008 року випуску не закріплене ні за ким із посадовців. Додамо, що воно дісталося Симчишину та його команді від попередників та було придбано за 367 тисяч гривень

На чому їздять Симчишин та його команда (ІНФОГРАФІКА) : 26:05:2021 - vsim.ua

В заступників - одне авто на двох

Теперішні заступники міського голови користують автомобілі, на яких каталися їхні попередники. При цьому мають по одному транспортному засобу на двох. 

Заступники мера Василь Новачок та Микола Ваврищук їздять на Volkswagen Passat B5. Це авто 2004 року випуску. Раніше на ньому їздив Андрій Бондаренко.

Дещо новіше авто мають на пару Віталій Діденко (секретар міськради) та Олег Шинкарук (заступник міського голови). Це Skoda Octavia A5. Воно 2008 року випуску. Раніше воно використовувалося Галиною Мельник.

Другу каденцію поспіль “Renault Laguna” 2000 року закріплена за керуючою справами міськвиконкому Юлією Сабій. Але тепер вона його ділить із заступником мера Михайлом Криваком. 

Він же не вбив нікого»: в Хмельницькій міськраді відреагували на рішення  суду, яким визнали винним Михайла Кривака : 16:07:2018 - vsim.ua

Останній під час першої каденції був секретарем міськради. Тоді він їздив на ЗАЗ Sens 2014 року випуску. Саме на ньому він їхав пізно ввечері у Раковому, коли його за статтею 130 *водіння в нетверезому стані) оформили патрульні.

Всього таких автомобілів на балансі є два. Один використовує зараз Борис Ткач (керівник управління охорони здоров’я). Інший числиться за департаментом освіти та науки.

Насамкінець додамо, що на балансі виконавчого комітету Хмельницької міськради знаходиться десять автомобілів. На їх обслуговування за минулий рік разом витратили 710 тисяч гривень.

Перші після мера

Як ми вже розповіли вище, найновіше авто возить Олександра Симчишина. Наступні за роками випуску автомобілі “Opel Zafira Life” 2021 року випуску, “Opel Combo Life” 2020 року випуску та “Renault Duster” 2019 року випуску.

“Opel Сombo” знаходиться в користуванні управління праці та соціального захисту населення. Воно ж в лютому 2021 року провело закупівлю даного транспортного засобу. Планувало витратити на нього 600 тисяч. Продати автомобіль захотіло двоє - “Хмельниччина Авто” та Автоцентр “ЛИГА”. Перемогло останнє. Воно запропонувало авто всього на 100 гривень дешевше. Додамо, що даний автоцентр належить Григорію Галкіну. Він раніше був депутатом міськради. А зараз перебрався в обласну раду й входить до фракції “Команда Симчишина”.

Григорій Галкін на фоні автоцентру "ЛИГА", що на Купріна. Використані фото із сайтів облради та автоцентру.

В тому ж таки автоцентрі “ЛИГА” було придбано “Opel Zafira Life”. Його минулого року купили для потреб Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування. У закупівлі вказали наступне:

“Призначення автомобіля: забезпечення функціонування мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі”.

Цікаво те, що й в даній закупівлі “ЛИГА” Григорія Галкіна перемогла, запропонувавши всього на 1 000 гривень менше. Але цього разу суперником були львів’яни із ТОВ “ІЛТА ЛЬВІВ”. А вартість авто в підсумку склала 1 мільйон та 239 тисяч гривень

"Renault Duster” було придбано в березні 2019 року. Купила його сільська рада Шаровечки. Витратила 468 тисяч. Гроші отримав “Торговий дім Фаворит-Авто”. Він виграв конкуренцію у ТОВ “Автоподіум”, запропонувавши продати авто на 12 тисяч дешевше. Цікаво, що до квітня 2019 року кінцевим бенефіціаром “Фаворит-Авто” був вже згаданий вище Михайло Гвоздьов. Зараз таким числиться Леонід Харун.

Завершуючи тему шаровечківського авто, зазначимо, що ним користується Болеслав Бондар староста місцевого старостинського округу, який входить в Хмельницьку ОТГ. 

Не використовують лише одне авто

Обслуговування автопарку міськради обійшлося міському бюджету в майже 1,5 мільйона гривень. Практично половина із цих коштів пішла на десять автівок із парку міськвиконкому. Найменше витратили на обслуговування службового авто начальника управління архітектури та містобудування Максима Дружиніна - 7 700 гривень. Додамо, що у відповіді на запит нам не вказали дані щодо витрат на всі авто, які є на балансі.

А от на що не витрачали точно, так це на “Nissan Leaf” 2014 року випуску, який знаходиться на балансі департаменту освіти і науки. Це саме той автомобіль, яким користувався вже колишній начальник цього департаменту Роман Миколаїв.

Резонансна ДТП з освітянами: суд призначив покарання Роману Миколаїву :  22:12:2020 - vsim.ua

І саме на цьому автомобілі він потрапив у ДТП, в результаті якого загинуло дві людини. А інші п’ять зазнали тілесних ушкоджень різного рівня. І так, нагадаємо, що авто було переповнене. А за кермом був водій у стані алкогольного сп’яніння. Адже Роман Миколаїв забирав свою кохану та знайомих з дітьми із комплексу “Дача”. Там святкували день народження і там чоловік випив шампанського, полежав на шезлонзі й вирушив у дорогу, яка завершилася зіткненням із припаркованою вантажівкою.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Елена Соколовская

    Треба вирішувати координально з машинами під під'їздами та на тратарах нашого міста! Але не повинно бути жодних кримінальних дій!
  • Елена Соколовская

    Якщо адмінстрація міста не може навести лад, значить ми повинні допомогти!
  • Елена Соколовская

    Я створюватиму дружини, опитуватиму людей і т.д. Це вже час припинити.
  • Елена Соколовская

    Я не ховаюся. Але багатьох це дістало! Причому машини ставлять не дешеві – значить їм начхати на закон!

keyboard_arrow_up